Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 28. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Befejeződött az Így vagy tökéletes forgatása

Befejeződött az Így vagy tökéletes forgatása

Véget ért Varsics Péter első mozifilmje, az Így vagy tökéletes forgatása; a párkapcsolatok és az alkotás hazugságairól szóló romantikus dramedy jövőre lesz látható a mozikban.

Budapesti helyszíneken forgott 34 napon át Varsics Péter filmje, melyben Béres Márta és Fekete Ernő főszereplők mellett Trokán Nóra, Hais Dorottya, Lengyel Tamás, Hegedűs D. Géza, Thuróczy Szabolcs, Gáspár Tibor, Ónodi Eszter és Elek Ferenc is szerepel - közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Nemzeti Filmalap.

Az eddig sikeres reklámfilm-rendezőként ismert Varsics Péter első mozifilmjében rengeteg humorral és érzelemmel mesél egy ezoterikus sikerkönyvszerző (Béres Márta) és egy magát tehetséges szépírónak gondoló, kiégett reklámos (Fekete Ernő) hazugságokkal és önbecsapásokkal teli kapcsolatáról. A romantikus dramedy a ma Budapestjén a reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes és álnok világában játszódik - ismerteti a közlemény a film tartalmát.

A Csurgó Csaba (Megdönteni Hajnal Tímeát, A Tanár) forgatókönyvéből készülő Így vagy tökéletes operatőre a számos szakmai díjjal kitüntetett Nagy András (Apró mesék, Hurok, Bibliothéque Pascal) volt; producerként Lajos Tamás és Köves Ábel jegyzik a filmet.

"Amilyen messzinek tűnt az elején a forgatás vége, olyan hamar és hirtelen el is jött. Ez nagyrészt köszönhető annak, hogy már az első hét után minden félelem és aggodalom elszállt, egy rendkívül pozitív és jó hangulatú légkör alakult ki, éreztük, hogy a forgatáson dolgozók nemcsak a munkájukat végzik, hanem mindenki igyekszik a lehető legjobb formáját hozni. Remek érzés volt ebben az inspiráló közegben alkotni, többször a határainkat feszegetve átvészelni az éjszakai műszakokat, ami a forgatási napok felét tette ki. Elmondhatatlanul büszke vagyok a színészek és a stáb munkájára. Most ráfordulunk a következő, több hónapos próbatételre, ami a vágószobákban vár ránk" - idézi a közlemény Varsics Pétert.

Az Így vagy tökéletes a Filmalap 349,9 millió forint gyártási támogatásával készül a Szupermodern Stúdió gyártásában, mely a napokban kapott - a magyar filmszakmában elsőként - két Nemzetközi Emmy-díj jelölést, a legjobb tévéfilm (Trezor) és legjobb színésznő (Gera Marina, Örök tél) kategóriákban.

Fotó: Béres Márta és Fekete Ernő © Sághy Tímea / Szupermodern Stúdió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára