Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Augusztus 15. 10:23, szombat | Sport
Forrás: MTI

Bajnokok Ligája - Hatvankilenc év után kapott ki hat góllal a Barcelona

Bajnokok Ligája - Hatvankilenc év után kapott ki hat góllal a Barcelona

Hatvankilenc év után kapott ki hat góllal a Barcelona labdarúgócsapata, amely pénteken 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Ezt megelőzően ekkora különbségű sikerre - a futballstatisztikákkal foglalkozó Opta adatai szerint - a városi rivális Espanyol volt képes, amely 1951 áprilisában mért 6-0-s vereséget egy bajnokin a Barcára. A gránátvörös-kékek kapuját nyolcszor 1946-ban a Sevilla tudta bevenni legutóbb, azon a kupatalálkozón 8-0-s végeredmény született.
A Bayern első csapatként szerzett nyolc gólt egy mérkőzésen a BL egyenes kieséses szakaszában.
A hatodik bajor találatot Robert Lewandowski szerezte, aki 60. alkalommal viselte a Bayern mezét a sorozatban, ezalatt 50-szer volt eredményes. Ennél kevesebbre csak Cristiano Ronaldónak volt szüksége egy csapatban a félszáz BL-gólhoz, neki ez még a Real Madrid játékosaként 50 meccsen sikerült. A BL-idényben már 14 találatnál járó lengyel csatárnak még van esélye arra, hogy beállítása vagy akár meg is döntse a portugál támadó egy szezonra vonatkozó 17 gólos rekordját.
Az idei az első kiírása a legrangosabb európai kupasorozatnak a 2005/06-os idény óta, amikor sem a hatszoros aranylabdás Lionel Messi (FC Barcelona), sem az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo (Juventus) nincs ott együttesével a legjobb négy között.
Első ízben fordul elő, hogy a BL legjobb négy csapatából háromnak a kispadján honfitársak ülnek: az eddig bejutott együttesekből a Bayernt (Hansi Flick), a Paris Saint-Germaint (Thomas Tuchel) és az RB Leipziget (Julian Nagelsmann) is német szakember irányítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.