Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Október 21. 21:17, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Bajai választás - Tények - Harangozó jelen volt a videó átadásánál

Bajai választás - Tények - Harangozó jelen volt a videó átadásánál

A TV2 hétfő esti Tények című műsora úgy értesült, hogy a bajai időközi időközi választással kapcsolatban készült videót az MSZP-nek átadó férfi azt vallotta a rendőrségen: Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő is jelen volt a felvétel átadásán. Az MSZP-szóvivő az MTI megkeresésére azt mondta: a felvételt Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke átadta Szakács Lászlónak, Mesterházy Attila pártelnök kabinetfőnökének, aki azt Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettessel együtt nézte meg.

Harangozó Tamás ezután az MSZP nevében feljelentést tett - tette hozzá Török Zsolt.
Mesterházy Attila MSZP-elnök a Tények kérdésére azt mondta: nem volt ott, amikor a felvételt bevitték a szocialista párt budapesti központjába. Hozzátette: azok, akik átvették a videót, jogászként nézték meg, és ennek alapján tettek feljelentést.
Harangozó Tamás nem nyilatkozott a hírműsornak.
Az MSZP-szóvivője hétfő délután az MTI-nek azt mondta, hogy a bajai videofelvételt Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke vette át a készítőktől, majd továbbította a szocialista párt jogászainak, akiknek a tanácsára feljelentést tettek.
Az Index hírportál szerint Király Györgyöt a felvétel készítői keresték meg a videót tartalmazó CD-vel. A portál forrásai szerint Király György nem fizetett a felvételért. A szocialista párt vezetéséhez még azt megelőzően eljutott a felvétel, hogy a hvg.hu pénteken kora délután nyilvánosságra hozta volna - írta a híroldal.
Török Zsolt korábban azt mondta, hogy nem a szocialisták rendelték meg a felvételt, és nem vettek részt a készítésében sem. A szóvivő akkor nem nevezte meg, hogy ki vette át a videofelvételt a párt székházában, csak annyit mondott, hogy az illető nem politikus.
A hvg.hu-ra felkerült videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, megrendezett a hamisítványként leleplezett bajai videofelvétel. A nyomozó hatóság már azonosította és tanúként kihallgatta a felvétel készítésénél jelen lévő hat embert. Közölték, a felvétel mobiltelefonnal, nem rejtett módon egyikük házában készült két nappal a megismételt időközi önkormányzatiképviselő-választás után. A rendőrség tájékoztatása szerint a videót rögzítő memóriakártya tartalmát október 16-án kiírták egy CD-lemezre, azt egy, a felvétel készítésekor is jelenlévő ember átadta egy ismerősének, aki egy további közreműködővel közösen elvitte az MSZP székházába, ahol két embernek adták át.
A bajai 32-es szavazókörben múlt vasárnap megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Címkék: Bajai választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során