Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2012. Január 27. 14:07, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Azzal fenyegetett, hogy ha nem adnak pénzt, ölni fog

Azzal fenyegetett, hogy ha nem adnak pénzt, ölni fog

Zsarolás és más bűncselekmények miatt indult eljárás egy fóti férfi ellen, akinek lakásán nagyobb összegű készpénzt, kábítószergyanús anyagokat és fegyvereket is lefoglaltak.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Kovács Viktória elmondta, hogy a rajtaütést egy dunakeszi férfi feljelentése előzte meg. A férfi arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy őt és barátnőjét január első napjaiban a 26 éves fóti férfi bántalmazta, illetve azzal fenyegette meg, hogy ha a részükre kölcsönadott kétszázezer forint helyett nem adnak vissza egymillió forintot, akkor megöli őket és családjukat.

A sértett január 23-án egy hipermarket éttermébe hívta a fenyegetőző férfit, megígérve neki: ott kiegyenlíti „tartozását”, ám a zsaroló férfit már a parkolóban elfogták a Pest megyei rendőrség felderítő osztályának nyomozói és a Terrorelhárítási Központ munkatársai – fűzte hozzá a szóvivő. Közölte: a férfi lakásán tartott házkutatás során kábítószergyanús anyagokat, nagyobb összegű készpénzt és feltehetően fegyvereket foglaltak le, amelyeket szakértő vizsgál majd.

Az elfogott férfi a bántalmazás tényén kívül azt is elismerte, hogy barátnőjével együtt drogozott – mondta a szóvivő. A nyomozók jelenlegi adatai szerint az elkövetőnél talált kábítószer egy része a sértettől származik, aki ellen (csakúgy mint a többi érintett ellen) visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indult eljárás – magyarázta Kovács Viktória.

A fóti férfi előzetes letartóztatását zsarolás és más bűncselekmények miatt a napokban rendelte el az illetékes bíróság, az ügy további részleteit igazságügyi fegyverszakértő, valamint toxikológus szakértő bevonásával vizsgálják – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 06:08, péntek | Kék hírek

Letartóztatták a tizenöt évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság gyanúsítottját

Ügyészi indítványra egy hónapra elrendelte a letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak, aki a gyanú szerint 2004-ben meggyilkolt egy idős makói nőt és nála vendégeskedő lányát

2020. Február 20. 13:09, csütörtök | Kék hírek

Tizenöt évvel ezelőtti kettős gyilkossággal vádolnak egy férfit

Tizenöt évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság miatt indult eljárás egy férfi ellen – tájékoztatta csütörtökön a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

2020. Február 19. 10:51, szerda | Kék hírek

Gyilkosságért elfogtak egy nőt és társát Zalaegerszegen

Gyilkosság gyanúja miatt őrizetbe vettek két gyanúsítottat, miután kedden holtan találtak zalaegerszegi lakásában egy férfit – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2020. Február 19. 05:00, szerda | Kék hírek

Kutyatetemeket találtak Hajdúsámsonnál, a rendőrség nyomoz

Kutyatetemeket találtak Hajdúsámson mellett, a rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.