Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2012. Január 27. 14:07, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Azzal fenyegetett, hogy ha nem adnak pénzt, ölni fog

Azzal fenyegetett, hogy ha nem adnak pénzt, ölni fog

Zsarolás és más bűncselekmények miatt indult eljárás egy fóti férfi ellen, akinek lakásán nagyobb összegű készpénzt, kábítószergyanús anyagokat és fegyvereket is lefoglaltak.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Kovács Viktória elmondta, hogy a rajtaütést egy dunakeszi férfi feljelentése előzte meg. A férfi arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy őt és barátnőjét január első napjaiban a 26 éves fóti férfi bántalmazta, illetve azzal fenyegette meg, hogy ha a részükre kölcsönadott kétszázezer forint helyett nem adnak vissza egymillió forintot, akkor megöli őket és családjukat.

A sértett január 23-án egy hipermarket éttermébe hívta a fenyegetőző férfit, megígérve neki: ott kiegyenlíti „tartozását”, ám a zsaroló férfit már a parkolóban elfogták a Pest megyei rendőrség felderítő osztályának nyomozói és a Terrorelhárítási Központ munkatársai – fűzte hozzá a szóvivő. Közölte: a férfi lakásán tartott házkutatás során kábítószergyanús anyagokat, nagyobb összegű készpénzt és feltehetően fegyvereket foglaltak le, amelyeket szakértő vizsgál majd.

Az elfogott férfi a bántalmazás tényén kívül azt is elismerte, hogy barátnőjével együtt drogozott – mondta a szóvivő. A nyomozók jelenlegi adatai szerint az elkövetőnél talált kábítószer egy része a sértettől származik, aki ellen (csakúgy mint a többi érintett ellen) visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indult eljárás – magyarázta Kovács Viktória.

A fóti férfi előzetes letartóztatását zsarolás és más bűncselekmények miatt a napokban rendelte el az illetékes bíróság, az ügy további részleteit igazságügyi fegyverszakértő, valamint toxikológus szakértő bevonásával vizsgálják – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 13:06, szerda | Kék hírek

Tenerifén fogtak el egy több száz milliós költségvetési csalás miatt elítélt magyar férfit

Tenerifén fogtak el egy több száz milliós költségvetési csalás miatt márciusban börtönbüntetésre ítélt férfit, aki ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, mert a büntetése elől külföldre menekült

2020. Szeptember 22. 14:02, kedd | Kék hírek

Intézetből szökött lányokat futtató pár ellen emeltek vádat

Intézetből szökött lányokat bírt rá prostitúcióra egy nő és élettársa az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellenük - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség közleményben az MTI-t kedden.

2020. Szeptember 21. 08:29, hétfő | Kék hírek

Halálos baleset történt a 74-es főúton

Teljes szélességében lezárták hétfő reggel a 74-es főutat Zalaegerszeg és Egervár között egy halálos baleset miatt.

2020. Szeptember 20. 16:07, vasárnap | Kék hírek

Temetőben rabolt ki egy asszonyt két fiú

Egy 15 éves kállói fiút és 14 éves társát vették őrizetbe a nyomozók.