Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 28. 07:29, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Az Üveg vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát

Az Üveg vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát

M. Night Syamalan Üveg című filmje érte el a legnagyobb mozibevételt a hétvégén Észak-Amerikában. A thriller második hete vezeti a toplistát.

Az Üvegre péntektől vasárnapig 19 millió dollárért (5,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők Amerikában és Kanadában. A produkció, amelynek főszerepeit James McAvoy, Bruce Willis és Samuel L. Jackson alakítja, az elmúlt tíz napban 73,6 millió dollárt (20,5 milliárd forintot) keresett a mozipénztáraknál. Syamalan két éve bemutatott Széttörve című filmje iránt jóval nagyobb volt az érdeklődés annak idején a mozikban, a premierhétvégén több mint 40 millió dollár (11,1 milliárd forint) volt a jegybevétele.

A toplista második helyét az Életrevalók című francia film remake-je, a Kevint Hart és Bryan Cranston közreműködésével forgatott The Upside foglalta el 12,2 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) jegyeladással. Az első öt közé még 6-7 millió dolláros (2-1,6 milliárd forint) körüli hétvégi bevételével az Aquaman, a Király ez a srác és a Pókember - Irány a Pókverzum fért be.

Az Oscar-jelölések bejelentése után nem lendült meg túlságosan a jelöltek iránti érdeklődés, a 11 hete bemutatott Zöld könyvre például a hétvégén 5,4 millió dollárért (1,5 milliárd forintért) vettek jegyet a nézők Észak-Amerikában.

Címkék: üveg, film, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára