Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 14. 19:05, szombat | Belföld
Forrás: mti

Az örömről és 1968-ról szól idén a Mediawave

Az örömről és 1968-ról szól idén a Mediawave

Több mint negyven koncert, száznál is több film és egyedi közösségi programok várják a 28. Tartóshullám Mediawave Együttlét látogatóit április 27-től a komáromi Monostori Erődben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az ország egyik legszínesebb összművészeti fesztiváljának két fő témája idén az öröm és 1968 szellemisége. A résztvevők közösen gondolják tovább az öröm megnyilvánulásait a különböző művészeti ágakban, így a nem csak a film és a zene, hanem az irodalom is beköltözik az erődbe.

A nosztalgiát ébresztő 1968-as témakör aktualitását az időszak óta eltelt ötven év adta, illetve az az erő, ami egy máig ható művészeti látásmódot és lendületet mentett át a korabeli szabad, rebellis szellemből - mondta Durst György, a Mediawave Alapítvány elnöke.

Május 1-ig közönség több mint negyven vetítés során száznál is több filmet láthat a világ összes tájáról. A szervezők a hagyományos vetítések mellett közösségi mozival is készülnek. A néző a filmeket kísérő esemény résztvevője lehet, jobban beleélheti magát a mozgókép világába.

Ilyen esemény követi majd például a Szovjet hippik című észt dokumentumfilmet, amely után a kor szellemét idéző "hippitalálkozó" elevenedik meg a helyszínen.

A hazai zenészvilág számos képviselője is részt vesz a Mediawave-en, ott lesz Ferenczi György és a Rackajam, Grencsó István, Geröly Tamás is. Hallhatjuk többek közt a Fláre Beás Bandet, a Csallóközi Néptáncegyüttest, valamint Taraf de Akácfa zenekart.

A tavalyi sikeres szereplés után idén is fellép a magyar, mongol és orosz tagokból álló DzsinnKalaDzsi, akik április 28-tól 30-ig többször is játszanak az erődben, majd hagyományos mongol asztallal várják a közönséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.