Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Január 23. 11:50, péntek | Életmód
Forrás: http://rejtelyekszigete.com/

AZ ÖNGYÓGYÍTÁS ALAPELVEI

AZ ÖNGYÓGYÍTÁS ALAPELVEI

Manapság egyre több betegség sújtja az emberiséget, amit az orvosok és különböző társadalom kutatók a nem megfelelő életmóddal, egészségtelen táplálkozással és a kevés testmozgással illetve a stresszel magyaráznak.

Ez részben igaz is, viszont arról már mélyen hallgatnak, hogy a társadalmi berendezkedés illetve elvárások miatt hajszolják túl magukat az emberek legtöbbször, arról nem is beszélve, hogy a materializmus nem ismeri el, csak az anyagot, ami mérhető, kimutatható, látható és végső soron hamisítható, manipulálható.

A gyógyszeripar is nagy szerepet játszik az emberiség megbetegítésében.

Tisztában kell lennünk azzal, hogy mint iparágnak, profitot kell termelnie, és nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy ebből kiindulva a gyógyszergyáraknak nem áll érdekében az egészséges társadalom. Amit gyógyszerként megvásárolunk, az maximum tüneti kezelésre jó. Például, ha veszünk egy fájdalomcsillapítót, az megszünteti a fájdalmat, de az csupán okozat, az ok megmarad, így borítékolható, hogy újra fájni fog és jöhet az újabb pirula.

Az meg már a konspirációk világába illik, hogy sokszor maguk a készítmények okoznak különféle betegségeket amire aztán gyógyszereket lehet szedni. Ha olvastál már betegtájékoztatót, akkor sejtheted miről beszélek, sőt valószínűleg egy-egy mellékhatással te magad is találkoztál már.

Végre azonban eljött az az idő, amikor az emberek kezdik felismerni, hogy a rendszer által kínált lehetőségek a gyógyulásra nem jók egyszerűen azért, mert sok esetben nem működnek.

Egyre többen fordulnak az alternatív gyógymódok felé, mely módszerek alapja a holisztikus látásmód, azaz a test, lélek, szellem egysége és megértés alapú, minden rétegre kiterjedő gyógyítás. A módszerek skálája széles és mindenki eldöntheti maga, melyik a legszimpatikusabb számára legyen az kineziológia, kronobiológia, prána-nadi, GNM, ayurveda, stb…

A legfontosabb, ami minden ilyen módszernél azonos, az a megértés. Ehhez minimum személetváltásra van szükség, ha eddig a gyógyszerekben bíztál. Minden egyes betegség visszavezethető lelki okokra, azaz mi magunk betegítjük meg magunkat, majd fenntartjuk ezt az állapotot. Van számos olyan betegség, melynek kiváltója egy másik személy is lehet. Akár szülő, társ, főnök, kolléga, barát, de végső soron a szituációra, konfliktusra adott lelki reakció az, ami elindítja a folyamatot.

Példának vegyük az autoimmun betegséget, mely manapság sajnos egyre gyakoribb, felmérések szerint a honi lakosság 1%-át érinti, ami nem tűnik így soknak, hisz vérnyomás és szívprobélmája szinte minden második embernek van,azonban mégis 100.000 emberről beszélünk. Az autoimmun betegség belobbantása mindig a stressztől függ. Aki a versenyszférában szétdolgozza magát, lót-fut, aggódik, fél, retteg, lelkileg kifárad, annál azonnal jelez a rendszer.

Napjaink legdivatosabb autoimmun betegsége a sokízületi gyulladás (rheumatoid arthritis). Ilyenkor egy-két éven át is tud fájni a váll, térd, boka ízület, azonban ki ér rá foglalkozni vele. Aztán amikor igazán belobban a betegség, akkor már mozdulni sem tud az illető. Maga a betegség természete abban áll, hogy a szervezet önmaga ellen fordul és az immunrendszer azokat a fehérjéket támadja, amelyek egyébként a szervezet részét képezik.

Tehát ez egy önpusztító mechanizmus. Okai: megfelelési kényszer, amely jöhet szülői elvárások vagy munkahelyi stressz formájában, merev gondolkodás, melynek következtében képtelen változtatni olyan élethelyzeten,ami egyértelműen káros számára, fél konfrontálódni, mert nincs elég önbizalma. Olyan terheket cipel, amelyeket nem kellene, és bűntudatot érez olyan dolgok miatt, melyeket el sem követett, ez például akkor alakulhat ki, ha a szülőknek sosem volt elég jó, nem éreztették vele, hogy fontos, csak elvárásra elvárást halmoztak.

Ezek a lehetséges okai az autoimmun betegségeknek tehát. Az első lépés, hogy megvizsgáljuk, mennyiben igazak a viselkedési minták, mi az ami megtalálható, felismerhető. Ez a megértés és elfogadás szintje. A következő lépés ami minden betegség gyógyításánál alapvető, hogy aktívan tegyünk azért, hogy azok a minták, amelyek fenntartják a nem kívánt állapotot, megszűnjenek.

A módszerek itt is változatosak. Az autoimmun betegségeknél gyakori, az adás-elfogadás egyensúlyának felborulása, amely a szív-csakrához köthető, így javasolt az ilyen személynek erősíteni, harmonizálni a szív-csakráját meditációval például, vagy csak szeretni és szeretni feltétel nélkül, illetve a múlt elengedése és az elszenvedett sérelmek megbocsájtása. A belátása annak, hogy aki vétett, az az adott tudásának megfelelő módon nyilvánult meg, ezért nincs ok sem a gyűlöletre, sem a makacs ragaszkodásra a rosszhoz.

Ezek tehát a holisztikus gondolkodás és gyógyítás alapelvei, melyeket ha megértünk, elfogadunk és aktívan teszünk a kialakult nem kívánt állapot megszüntetéséért, akkor egészségesebb és boldogabb társadalomban élhetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.