Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 04. 07:28, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Az Iszlám Állammal szembeni magyar katonai szerepvállalás növeléséről kezdődik vita

Az Iszlám Állammal szembeni magyar katonai szerepvállalás növeléséről kezdődik vita

Az Országgyűlés ma nyolc előterjesztés általános vitáját bonyolítja le, egyebek mellett terítékre kerül az Iszlám Állammal szembeni magyar katonai szerepvállalás növelése is.

Az ülésnap reggel 9 órakor a tűzoltóságra történő emlékezéssel kezdődik Szent Flórián napja alkalmából. Ezt követően tartanak vitát előbb a kormány honvédelmet érintő törvénymódosító javaslatairól, majd a Magyar Honvédség további szerepvállalásáról az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szemben. Utóbbi javaslat értelmében a következő két évben az eddigi 150 helyett legfeljebb akár 200 magyar katona is részt vehetne abban az iraki kontingensben, amelynek elsődleges feladata a katonai segítségnyújtás és tanácsadás, továbbá őrző-védő és csapatkísérő tevékenységek.

A képviselők az ülésnap további részében megtárgyalják még az emberi erőforrások miniszterének három aktuális javaslatát is, amelyek a gyermekvédelmi, az egészségügyi és az oktatási jogszabályokon hajtanának végre módosításokat.

A parlament pénteken folytatja munkáját és jövő hétfőn, a hivatalában újraválasztott Áder János köztársasági elnöki esküjével fejezi be kéthetes ülését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.