Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 28. 12:26, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Az illegálisan vett pirotechnikai eszközök veszélyeire figyelmeztetnek

Az illegálisan vett pirotechnikai eszközök veszélyeire figyelmeztetnek

Az illegálisan vett pirotechnikai eszközök veszélyeire figyelmeztetett Cserényi József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) igazgatásrendészeti főosztálya rendészeti osztályának kiemelt főreferense az M1 csatornán.

Cserényi József elmondta: Magyarországon csak bevizsgált pirotechnikai eszköz hozható forgalomba, külföldön nem mindenhol, ezért ezeket a termékeket olcsóbban lehet beszerezni. Ezért sokan áthozzák a határon és feketén árulják. Az árust 150 ezer forintig terjedő szabálysértési bírsággal sújthatják és elkobozzák a termékeket.

Hangsúlyozta: aki ilyet vásárolt, "orosz rulettet" játszik; nem tudja, mit vett, nem magyar nyelvű még a használati utasítás sem, tehát ha nem ismeri nagyon jól a terméket, használni sem tudja.

Jelezte: gyakori az is, hogy otthon próbálják a pirotechnikai eszközök hatásfokát javítani, ez nagyon veszélyes, ráadásul jogilag az átalakítás gyártásnak minősül, ami engedélyköteles.

Cserényi József felidézte: pirotechnikai eszközt árusítani december 28-tól december 31-ig, felhasználni december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet. Tárolni sem tűzveszélyes anyagokkal együtt, sem pedig nedves helyen nem szabad, mert ha átnedvesedik és kiszárad, nagyon labilissá válik, és már attól elindulhat, ha leejtik - tette hozzá. Kiemelte azt is: a pirotechnikai termékeket oldalról kell elindítani, nem szabad föléjük hajolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.