Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 21. 11:54, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI | Fotó: balaton.vehir.hu

Az idei Anna-bál szépei mind első bálozók

Az idei Anna-bál szépei mind első bálozók

Idén az Anna-bál szépei mind első bálozók: mindhárman 18 évesek és egyetemre készülnek.

Darvalics Virág, a 188. Anna-bál szépe vasárnap a balatonfüredi Vitorlás étteremben az MTI-nek elmondta: a budapesti Britannica gimnáziumban érettségizett és pályáját a következő tanévtől Hollandiában folytatja, ahol hotelmenedzselést tanul.
Hozzátette: azért választotta ezt a szakmát, mert szeret utazni; ezen kívül a táncolás töltötte ki a napjait hat évig, a Szivárvány Táncszínházban.
Elmondása szerint a családnak Tihanyban van nyaralója, ezért 11 éve a nyarakat és a téli szüneteket a környéken töltötte, s érdeklődését felkeltette a balatonfüredi hagyományos Anna-bál.
A 18. évét májusban betöltő lány ajándékba kapta első bálját. Mint mondta, meglepte első helyezése, de jövőjét nem a szépségiparban képzeli el, számára most legfontosabbak tanulmányai, családja, valamint párja, aki szintén Hollandiába készül egyetemre.
Darvalics Virág első udvarhölgye, a balatonfüredi Balla Lilly márciusban vot 18 éves, a veszprémi Lóczy gimnáziumban érettségizett és reményei szerint (a felvételi eredménye jövő héten derül ki) a Semmelweis egyetemen folytatja tanulmányait, optikával akar foglalkozni - mondta az MTI-nek.
Balatonfürediként régóta ismeri és érdekli az Anna-bál hagyománya, s idén, az önkormányzat meghívásának eleget téve, részt is vett rajta édesapjával - idézte fel.
A második helyezés meglepetésként érte, mert mind mondta, a bálon az idén nagyon sok szép lány jelent meg.
Balatoni lányként Lilly kedvenc elfoglaltsága a hajózás, főként a vitorlázás.
A budapesti Hunfalvy szakközépiskola után a Corvinus egyetem kommunikáció szakán tanul tovább a harmadik udvarhölgy, Szóráth Sarah, aki januárban lett 18 éves.


MTI Fotó: Marjai János

Az Anna-bálról sokat hallott édesapjától, aki többször is részt vett a társasági eseményen, ezért kíváncsian várta, milyen is az a valóságban: nem csalódott, a bál éppen olyannak bizonyult, mint azt elképzelte - árulta el az MTI-nek.
Sarah sportolással tölti szabadidejét: kosárlabdázik.
A 188. Anna-bál szépei a hagyományokhoz híven vasárnap délelőtt lovas kísérettel kikocsiztak a városba.

Balatonfüred, 2013. július 21. Darvalics Virág, a 188. Anna-bál szépe a balatonfüredi Vitorlás étteremben 2013. július 20-án. MTI Fotó: Marjai János

Címkék: Kultúra-közélet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;