Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2015. Június 02. 12:26, kedd | Helyi
Forrás: http://www.szuperinfo.hu/

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA”

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA”

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA” díj alapításával, az alapítók a hagyományos szőlő és kézműves bortermelés elismerése, az elődök tisztelete, a tudás megőrzése érdekében hozták létre.

Díjat alapított a Bicskei székhelyű Magyarmet Kft tulajdonos Igazgatója, és a kör elnöke.

Hosszú évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a Kővágó Antal kertbarát körrel Győri Imre a precíziós fém öntöde sikeres vezetője. A kör 25. Borversenye alakalmából, egy Vénusz szobor szimbolizálja a kapcsolatot. Az alapító okirat aláírásánál, részt vett az alapító fia, ifj Győri Imre is aki, szimbolizálja, hogy a jövőben is éltetik a kezdeményezést.

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA” díj alapításával, az alapítók a hagyományos szőlő és kézműves bortermelés elismerése, az elődök tisztelete, a tudás megőrzése érdekén és a helyi kézműves bortermelés ösztönzése érdekében, kimagasló tevékenység elismerésére, hozták létre.

Boldog tulajdonosa lehet egy évre a vándor díjnak az a Bicskei termelésű borral jeleskedő gazda, aki elnyeri. Egyébként kétszer kell a díj birtokába kerülni, ahhoz hogy örökre otthon díszelegjen a Vénusz.

Az alapító elmondta, hogy szívesen támogatja a helyi kertbarátok kezdeményezéseit, mert egy igazi közösség, ahol világnézettől, politikai hovatartozástól függetlenül vannak együtt az emberek, pusztán azért mert jól érzik magukat egymás társaságában. Összeköti őket egy egységnek nevezett akarat. A mai időkben egyre kevesebb ember művel kertet, bár ez nem feltétele tagságnak.

Aki rászánja magát arra hogy valamilyen terményt maga állít elő, itt tapasztalt emberektől kap segítséget. Azért Is támogatom a kezdeményezéseket, hogy ismerjék fel az emberek a nagyüzemi termeléssel szembeni előnyeit a kiskerti művelésnek.

Gratulálunk Paksz Károlynak „AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA” díj 2015 évi nyertesének, aki nem csak elnyerte a díjat, hanem a 25. jubileumi borversenyen nyert! Károly minden évben az élen szerepel a boraival, megérdemelten vitte haza a Vénusz szobrot.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 13:39, vasárnap | Belföld

Országszerte csökkent a légszennyezettség

A hétvégén érkezett hidegfront hatására országszerte csökkent a légszennyezettség, a legtöbb helyen vasárnapra elfogadható lett a levegőminőség.

2021. Február 28. 13:38, vasárnap | Belföld

Meghalt 72 beteg, 4469-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 72, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4469 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

2021. Február 28. 08:10, vasárnap | Kék hírek

Letartóztatta a bíróság a csepeli késes támadót

Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró - nem végleges végzésében - azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon - közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton az MTI-vel.

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.