Városlista
2020. március 31, kedd - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2015. Június 02. 12:26, kedd | Helyi
Forrás: http://www.szuperinfo.hu/

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA”

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA”

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA” díj alapításával, az alapítók a hagyományos szőlő és kézműves bortermelés elismerése, az elődök tisztelete, a tudás megőrzése érdekében hozták létre.

Díjat alapított a Bicskei székhelyű Magyarmet Kft tulajdonos Igazgatója, és a kör elnöke.

Hosszú évtizedek óta jó kapcsolatot ápol a Kővágó Antal kertbarát körrel Győri Imre a precíziós fém öntöde sikeres vezetője. A kör 25. Borversenye alakalmából, egy Vénusz szobor szimbolizálja a kapcsolatot. Az alapító okirat aláírásánál, részt vett az alapító fia, ifj Győri Imre is aki, szimbolizálja, hogy a jövőben is éltetik a kezdeményezést.

„AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA” díj alapításával, az alapítók a hagyományos szőlő és kézműves bortermelés elismerése, az elődök tisztelete, a tudás megőrzése érdekén és a helyi kézműves bortermelés ösztönzése érdekében, kimagasló tevékenység elismerésére, hozták létre.

Boldog tulajdonosa lehet egy évre a vándor díjnak az a Bicskei termelésű borral jeleskedő gazda, aki elnyeri. Egyébként kétszer kell a díj birtokába kerülni, ahhoz hogy örökre otthon díszelegjen a Vénusz.

Az alapító elmondta, hogy szívesen támogatja a helyi kertbarátok kezdeményezéseit, mert egy igazi közösség, ahol világnézettől, politikai hovatartozástól függetlenül vannak együtt az emberek, pusztán azért mert jól érzik magukat egymás társaságában. Összeköti őket egy egységnek nevezett akarat. A mai időkben egyre kevesebb ember művel kertet, bár ez nem feltétele tagságnak.

Aki rászánja magát arra hogy valamilyen terményt maga állít elő, itt tapasztalt emberektől kap segítséget. Azért Is támogatom a kezdeményezéseket, hogy ismerjék fel az emberek a nagyüzemi termeléssel szembeni előnyeit a kiskerti művelésnek.

Gratulálunk Paksz Károlynak „AZ ÉV LEGJOBB BICSKEI TERMÉSŰ BORA” díj 2015 évi nyertesének, aki nem csak elnyerte a díjat, hanem a 25. jubileumi borversenyen nyert! Károly minden évben az élen szerepel a boraival, megérdemelten vitte haza a Vénusz szobrot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 27. 06:00, péntek | Helyi

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 31. 09:00, kedd | Külföld

Engedélyezték maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását az Egyesült Államokban

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) engedélyezte hétfőn a malária ellen is alkalmazott hidroxiklorokin-szulfát és a klorokin-foszfát nevű szerek alkalmazását az új koronavírus-kór kezelésére.

2020. Március 31. 08:50, kedd | Belföld

Újabb életet követelt a koronavírus, tovább nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg.

2020. Március 31. 08:25, kedd | Belföld

Újabb álhír terjed a neten a koronavírussal kapcsolatban

Az EMMI minisztere levelének meghamisított verziója terjed a közösségi médiában. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt nyomoz.