Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 13. 07:27, szerda | Belföld
Forrás: mti

Az év utolsó időközi választásait rendezik vasárnap

Az év utolsó időközi választásait rendezik vasárnap

Az év utolsó időközi választásait rendezik vasárnap: Kisbajomban és Őcsényben polgármestert, Pusztahencsén polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

A Somogy megyei Kisbajomban azért tartanak időközi választást, mert a község előző polgármestere, a független Végh Gábor szeptember elején elhunyt. A tisztségért három független jelölt indul: Szelidné Gerencsér Angyal, Plecskó István és Kakas József. Kisbajom választási névjegyzékében 299-en szerepelnek.

A Tolna megyei Őcsényben is polgármester-választás lesz vasárnap, miután a települést 2006 óta vezető független polgármester, Fülöp János szeptember 27-én lemondott. Lépését az MTI-nek azzal indokolta, hogy ezzel szeretne segíteni a településen kialakult feszült helyzet megoldásában. A községben ugyanis sokan tiltakoztak amiatt, hogy egy helyi vállalkozó a Migration Aid szervezet közreműködésével menekülteket látott volna vendégül. A vasárnapi voksoláson négy független jelölt indul a polgármesteri posztért: Csapai János, Fülöp János (ismét), Guzsván István és Kozma Zoltánné. Őcsény választási névjegyzékében 2045-en szerepelnek.

A szintén Tolna megyei Pusztahencsén polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak, miután a képviselő-testület szeptember 18-án feloszlatta magát. A településvezetői posztért két független jelölt indul: a jelenlegi polgármester, Iker Ibolya, valamint Bán István. A hat képviselő-testületi helyre húsz, szintén független jelölt aspirál. A mintegy 1040 lakosú település választási névjegyzékében 816-an szerepelnek.

Idén 103 településen 121 időközi választást tűztek ki, ebből 66-ban polgármester, 18-ban képviselő-testület, 9-ben egyéni választókerületi képviselő, 2-be pedig egyéni listás képviselők választása volt a tét. A 26 időközi települési nemzetiségi választásból 21 jelölt hiányában elmaradt.

Tavaly 200 időközi választást írtak ki a helyi választási irodák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére