Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. December 02. 10:15, kedd | Külföld
Forrás: https://www.facebook.com/

AZ ÉLŐ MÁGNES

AZ ÉLŐ MÁGNES

A 12 éves Nyikolaj Kraglicsenko úgy járt, ahogyan a képregényekben és filmekben a hétköznapi emberekből lett szuperhősök. A fiú meggondolatlan módon egy utcai lámpának dőlt, amiből viszont kilógott egy vezeték...

A 12 éves Nyikolaj Kraglicsenko úgy járt, ahogyan a képregényekben és filmekben a hétköznapi emberekből lett szuperhősök. A fiú meggondolatlan módon egy utcai lámpának dőlt, amiből viszont kilógott egy vezeték.

Hatalmas áramütést kapott, akkorát, amit egyébként nem szokás túlélni. A kis Nyikolaj azonban nem hogy átvészelte a csapást, hanem komolyabb sérülések nélkül úszta meg a kalandot, még kórházba sem került.

Hazament és elmesélte édesanyjának, hogy mi történt vele. A nagy ijedtség után lefeküdt aludni. Másnap reggel felfedezte, hogy új képességre tett szert: mágnesként vonzza a fémből készült tárgyakat! Amikor felkelt az ágyából, néhány kisebb pénzérme a testéhez tapadt. Reggelizés közben kiejtette a kezéből a kanalat, azonban az a mellkasára ragadt.

Nyikolaj úgy gondolja, hogy az áramütés és az új képessége szoros összefüggésben állhat egymással. Az eset előtt ugyanis semmi hasonlót nem volt képes produkálni, azóta viszont bármilyen fémtárgyat képes a testén rögzíteni, illetve a legutóbb már egy üvegpoharat is sikerült magához vonzania. Meggyőződése, hogy tehetsége az idő előrehaladtával erősödni fog. Most azon töpreng, hogyan tudná ezt a képességet mások javára fordítani.

Nyikolaj tűzoltó szeretne lenni, olyasvalaki, aki képes segíteni az embereken. Még nem tudja, hogy különös készségét választott hivatásával hogyan tudná hatékonyan kombinálni, de biztos abban, hogy hamarosan rátalál a megoldásra.

Már most is ő a legnépszerűbb fiú az iskolában, az osztálytársai rendszeresen megkérik, hogy tartson bemutatót különleges és látványos képességéből.

Sőt, Nyikolaj szerint az is lehetséges, hogy azt megossza másokkal! A mágneses erőt időlegesen át tudja adni társainak, így azokat egyfajta élő mágnessé változtatja néhány perc erejéig. Egyik osztálytársa, Vika Balandina így nyilatkozott: „Képes voltam egy merőkanalat lelógatni az orrom hegyéről!”

Nem ez az első eset, amikor valaki élő mágnessé változik. 2004-ben egy orosz gyári munkás, Leonyid Tenkajev és családja került rövid időre a helyi sajtó figyelmének központjába azzal, hogy képesek voltak a testükhöz tapasztani fémtárgyakat. Állításuk szerint ezt a különös tehetségüket a Csernobili katasztrófa után közvetlenül fedezték fel magukban.

(HIHETETLEN MAGAZIN)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.