Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Július 23. 07:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Az elektronikus bűnözők könnyű célpontja a nyaralók

Az elektronikus bűnözők könnyű célpontja a nyaralók

A nyaralók által érintett helyeken gyakran nem megfelelő az informatikai védelem, ezért utazás előtt és közben is érdemes a mobileszközökkel kapcsolatos biztonsági lépéseket megtenni.

Hívta fel a figyelmet a G Data német vírusvédelmi cég. A vállalat biztonsági szakembere szerint az egyik legfontosabb, hogy a nyaralást megelőzően külső tárolóeszközre biztonsági mentést készítsen a felhasználó, ezen kívül aktiválja a lopás elleni védelmet, amellyel bemérhető az eszköz helyzete és távolról lezárható vagy az összes tárolt adat törölhető. Hozzátette: a notebookok esetében a merevlemez titkosításával is megakadályozható, hogy a tolvajok elolvassák a tárolt adatokat.

Az eszközön lévő szoftver frissítésével a biztonsági rések megszüntethetőek, egy biztonsági szoftver telepítésével pedig teljeskörű védelem biztosítható - vélekedett a szakember.

A vakáció alatt pedig nem ajánlott a nyilvános WLAN (WiFi) hálózatok, valamint a reptereken, pályaudvarokon, szállodákban kínált ingyenes hotspotok használata sem, mivel ezek gyakran nincsenek a megfelelő védelemmel ellátva. Még a vezeték nélküli hálózatok elérését lehetővé tévő funkciót is érdemes kikapcsolni a szakember szerint, mert például a WLAN és a Bluetooth is nyitva hagyja az eszközöket az elektronikus bűnözők számára.

Anyagi megfontolásból pedig tanácsos letiltani az adatroaming használatát, mivel rengeteg alkalmazás kéretlenül is küld és fogad adatokat, ezáltal jelentős adatforgalmat és roamingdíjat generál.

A szakember végül hangsúlyozta, hogy az internetkávézókban használható nyilvános számítógépeken lehetőleg kerüljék a nyaralók az online bankolást, vagy vásárlást, valamint ne töltsenek a gépekre személyes adatokat.

Címkék: bűnöző, nyaraló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.