Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2014. Augusztus 03. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség - fotó:bbc.com

Az e-cigi kevésbé káros, mint a dohányzás

Az e-cigi kevésbé káros, mint a dohányzás

Az e-cigi jóval kevésbé káros a szervezetre, mint a hagyományos, a tudósok szerint ugyanis csökkenti a dohányzással kapcsolatos halálesetek számát, ugyanakkor az is igaz, hogy hosszú távú hatásai egyelőre nem ismertek.

írta mindezt a BBC. A világszerte egyre népszerűbb e-cigaretta a dohányfüst belégzése helyett porlasztott folyadékú nikotint tartalmaz. A kutatók szerint így jóval kevesebb mértékben tartalmaz káros anyagokat a szervezet számára. Emellett az elemzés arra is rámutat, hogy a hagyományosról az e-cigire történő váltás a dohányzások számát is csökkenti.

Az egészségügyi szakembereket nagyban megosztja az e-cigaretta használata, s a kutatók is felhívják a figyelmet arra, hogy mivel nem olyan régen vannak a piacon, ezért hosszú távú egészségügyi következményei egyelőre nem ismertek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 16:06, péntek | Életmód

A madarak éneke is megváltozott a karantén alatt

A madarak énekhangjai is megváltoztak a világjárvány miatti korlátozások idején - állapította meg egy friss amerikai tanulmány.

2020. Szeptember 23. 15:01, szerda | Életmód

A koronavírus-fertőzöttek csak mintegy ötöde marad tünetmentes

Az új koronavírussal megfertőződött emberek csak mintegy ötöde marad tünetmentes a Berni Egyetem kutatóinak új, nagy léptékű kutatása szerint, amely 79 korábbi tanulmány eredményein alapul.

2020. Szeptember 19. 09:07, szombat | Életmód

Valószínűleg mégsem Anatóliában háziasították először a lovakat

Nagy valószínűséggel mégsem Anatóliában, hanem az eurázsiai sztyeppén háziasították először a lovakat és csak később exportálták őket a Kaukázus és Anatólia területére

2020. Szeptember 18. 13:09, péntek | Életmód

Egy eddig ismeretlen kihalási eseményt azonosítottak a kutatók

Egy 233 millió évvel ezelőtt bekövetkezett, eddig ismeretlen nagy kihalási eseményt azonosítottak a kutatók, akik szerint az úgynevezett karni pluviális (esős) esemény készítette elő a terepet a dinoszauruszok uralmához.