Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 15. 07:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Az aszpirin nem segíti a teherbeesést

Az aszpirin nem segíti a teherbeesést

Kutatók szerint vizsgálatok után sem sikerült bizonyítékot találni, hogy az aszpirin segíti a teherbeesést nőknél, akik lombikbébi programban vesznek részt. Ezért az orvosok nem is javasolják a szer szedését.

Egyes nők esküsznek az aszpirin áldásos hatásaira a lombikbébi program ideje alatt: véleményük szerint a szer javítja a vér áramlását az anyaméhben és a petefészekben. Ugyanakkor az ellenzők szerint a gyógyszer komplikációkat okozhat a terhesség alatt, és akár vetélést is előidézhet - írja a Cochrane Library.

A tudósok éppen ezért döntöttek úgy, hogy tudományos eszközökkel is utánajárnak annak, hogy vannak-e előnyei annak, ha egy kisbabát tervező nő aszpirint szed. Bár korábbi tanulmányok kis mértékű előnyről számoltak be, a mostani kutatás eredményei egyértelműen arra utaltak, hogy az aszpirin nem segíti a teherbeesést.

A lombikbébi programban részt vevő párok gyakran érzik reménytelennek a helyzetüket, ezért minden lehetséges módszert kipróbálnak, amely csak kis mértékben is növelheti az eljárás sikerét. Az aszpirint azonban jobb, ha a jövőben elfelejtik - mondta Charalambos Siristatidis.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tudós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről