Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 07. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MNO

Az Android felé kellene mozdulnia a Nokiának

Az Android felé kellene mozdulnia a Nokiának

Elemzők szerint érdemes lenne Androiddal szerelt készüléket piacra dobnia a finn vállalatnak.

A finn óriás hosszú évekig a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának számított, ám mára mindez alaposan megváltozott. Az igazi nyereség most már az okostelefonokon van, márpedig épp ebben a kategóriában gyengélkedik a Nokia.

Az iPhone megjelenése után évekig a Symbian érintőképernyőre optimalizált verziójával próbálkoztak, ám ez a toldozott-foltozott rendszer nem volt összemérhető az iOS-szel vagy az Androiddal. A felmentősereg Stephen Elop és a Microsoft képében érkezett meg, ám a vállalat az ő nevükkel fémjelzett modellekkel sem aratott átütő sikert, mert bár egyre többen vásárolják őket, részesedésük messze elmarad a két legfőbb konkurensétől. Épp ezért több elemző szerint is érdemes lenne megfontolniuk, hogy az olcsóbb modellek piacára néhány, Androiddal szerelt készüléket is piacra dobnának, mivel ezzel valószínűleg újra visszatalálna a helyes útra a szebb napokat látott vállalat.

Címkék: nokia, okostelefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.