Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Szeptember 13. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmakat

Az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmakat

További bizonyítékot találtak a kutatók arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmat.

További bizonyítékot találtak a kutatók arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmat - mindezt korábbi tanulmányok átfogó elemzéseként állapították meg, ezzel mintegy 18 ezer esetet figyelembe véve - írja a Health Day spanyol oldala.

Az átfogó tanulmány során 29 korábbi kutatási eredményt vettek szemügyre, így további bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra hatékonyan kezeli a krónikus fájdalmakat.

Az akupunktúra egy ősi kínai orvoslás, amely során megfelelő óvatossággal tűket helyeznek a test különböző pontjaiba. Bár már széles körben alkalmazzák, még mindig vita tárgyát képezi. Sok szakértő azt kritizálja, hogy bár a fájdalom csillapítására hatásos a módszer, de tényleges fiziológiai javulást nem lehet általa elérni.

A szerzők ezúttal az akupunktúra hatását a krónikus fájdalom négy különböző típusában nézték meg: hát- és nyaki fájdalom, osteoarthritis, krónikus fejfájás és a vállban lévő fájdalom. Megállapították, hogy ezeknél az eseteknél az akupunktúra megfelelő fájdalomcsillapítást biztosított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.