Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 24. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Autók rongált meg a vihar a fővárosban

Autók rongált meg a vihar a fővárosban

A főváros VIII. kerületében két autó, a X. kerületében egy jármű rongálódott meg kedden a viharban - közölte a fővárosi katasztrófavédelem a honlapján.

A közlemény szerint a katasztrófavédelem folyamatosan fogadja a bejelentéseket, a fővárosból már több mint kétszáz érkezett.

A kedden Budapestre is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondokat - közölte a katasztrófavédelem a honlapján. Az interneten elérhető fényképek és beszámolók szerint a II. és a III. kerületben is több utcát és utat elöntött a víz.

A közlemény szerint elsősorban a XIII. és a XIV. kerületben volt dolga a szakembereknek, eddig több mint száz bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez.

Jellemzően épületekbe befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztják a fővárosi tűzoltókat - tették hozzá.

A VI. kerületben, a Podmaniczky és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Vágány utcai vasúti felüljárónál nyolc személyautó és egy trolibusz akadt el az összegyűlt csapadékvíz miatt.

A Waze online közösségi navigációs rendszer térképe szerint Budapest összes fő közlekedési útvonalán jelentős torlódások alakultak ki; számos mellékút is járhatatlan.

Az interneten elérhető fényképek és beszámolók szerint a II. kerületi Lövőház, illetve a Zöldlomb utcát is elöntötte a víz. A III. kerületben víz alatt áll a Lajos utca, illetve a Bécsi út egy része, és beömlött az eső a Westend bevásárlóközpontba.

Címkék: eső, főváros, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.