Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Október 29. 14:32, csütörtök | Külföld
Forrás: http://mandiner.hu/

Ausztria fegyverkezik – elfogytak a puskák az osztrák fegyverboltokból

Ausztria fegyverkezik – elfogytak a puskák az osztrák fegyverboltokból

Sosem látott kereslet mutatkozik lőfegyverek iránt Ausztriában, a vadászpuskák már október elejére elfogytak – derül ki a Tiroler Tageszeitung cikkéből.

A fegyverkereskedők szerint a szeptemberben meglódult érdeklődés egyértelműen a migránshelyzettel van összefüggésben. „Az emberek meg akarják védeni magukat.”

Kik a migránsáradat fő nyertesei Ausztriában? Az osztrák fegyverkereskedők.

A Tiroler Tageszeitung már október elején beszámolt arról, hogy miközben évek óta csökkenő tendenciát mutatott a fegyverek iránti érdeklődés, szeptemberben hirtelen megugrott, hatalmasra nőtt.

A tiroli lapnak nyilatkozó kereskedő, Stefan Mair szerint ennek egyértelműen a szociális helyzet változásaiból fakadó félelem az oka. Az emberek szerinte meg akarják védeni magukat és nem hobbirambókról van szó, hanem a társadalom minden rétegéről, köztük rengeteg nőről.

A nőknél a gázspray a mindennapos eszköz, de a legálisan kapható vadászpuskák már el is fogytak az országban,akkora a fegyverek iránti érdeklődés.

C- és D-kategóriás lőfegyvereket egyébként minden osztrák felnőtt vásárolhat, ha nincs ellene fegyverviselési tilalom és ha meg tudja indokolni, miért van szüksége a flintára.

Noha az osztrák belügyminisztérium arra hívta fel a figyelmet, hogy a fegyverviseléshez indoklás is szükséges, az indoklás a valóságban lehet vadászat, de akár önvédelem is.

Utóbbi esetben az illetőnek a négy fal között kell tartania a fegyvert, de így megvásárolhatja azt - mutatott rá a Tiroler Tageszeitung.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -