Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Július 09. 18:16, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Aurafotóst buktattak le az adóellenőrök Hevesben

Aurafotóst buktattak le az adóellenőrök Hevesben

Egy magát interneten hirdető úgynevezett aurafotóst buktattak le az adóellenőrök Hevesben - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal észak-magyarországi adó-főigazgatóságának médiareferense hétfőn az MTI-t.

Körtvélyesi Zsuzsanna közölte: a nő, aki nem adott bizonylatot a szolgáltatás díjáról, százezer forintos nagyságrendű mulasztási bírságra számíthat.
Mint elmondta: a revizorok egy egészségügyi szolgáltatásokat hirdető honlapról választottak ki az aurafotózást végző vállalkozást. A megadott telefonszámon egy magát diplomás aurafotósként és masszőrként reklámozó asszony adott tájékoztatást az érdeklődő revizoroknak, akik bejelentkeztek egy néhány nappal későbbi időpontra.
Az aurafotós a lakásában fogadta az adóhatóság munkatársait. A fotózás egy webkamerával ellátott, számítógéppel összekötött készülékkel néhány perc alatt megtörtént, majd nő a "lelet" alapján 25-30 percen keresztül értékelte a megvizsgált adóellenőr egészségi állapotát, és jelezte, hogy bizonyos rendellenességeket tapasztal. Egy különleges aromaterápiát javasolt, és egy szert is ajánlott hozzá, ezt a revizor szintén megvásárolta. Az átadott összegről azonban sem nyugtát, sem egyéb bizonylatot nem kapott.
Később kiderült, hogy a nőnek van ugyan adószáma, de alacsony forgalomra hivatkozva már több mint egy éve hivatalosan szünetelteti a vállalkozását - ismertette Körtvélyesi Zsuzsanna.

Címkék: Adó-ellenőrzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről