Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 10. 09:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Aratást végző munkagépekre figyelmeztetnek

Aratást végző munkagépekre figyelmeztetnek

Országszerte felgyorsult az aratás, ezért gyakrabban közlekednek a közutakon mezőgazdasági munkagépek és vontatók - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel pénteken.

Az idén csaknem másfél millió hektáron aratnak, ami az ország területének 16 százaléka. Az őszi árpa nagy részével már végeztek, az őszi káposztarepce, az őszi búza betakarítása nemrég kezdődött, a rozs, a tritikálé, a tavaszi árpa és a zab ezután következik. Az aratás a közlemény szerint még 3 hétig tarthat, a NAK ezért türelmet és körültekintést kér azoktól, akik vezetés közben kombájnnal, traktorral, szállítójárművel találkoznak.

A munkagépek - mint írták - lassan haladnak, ezért feltorlódhat mögöttük a forgalom, előzni viszont csak óvatosan, jól belátható útszakaszon lehet, nagy oldaltávolságot tartva. Mezőgazdasági járművel mindenütt lehet közlekedni, ahol azt a KRESZ nem tiltja. A mezőgazdasági munkákra használt lassú járművek óránként maximum 25 kilométeres, mezőgazdasági vontatók legfeljebb 40 kilométeres sebességgel mehetnek. A jelzőfényeknek nem szabad takarásban lenniük, a kombájnokról pedig le kell szerelni a vágóasztalt - hangsúlyozták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.