Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Augusztus 26. 15:07, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Apróhirdetésekkel vert át többeket

Apróhirdetésekkel vert át többeket

Befejezték a nyomozást a rendőrök azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint országszerte 48 embertől csalt ki pénzt a világhálón keresztül.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás vétsége és más bűncselekmények miatt folytatott eljárást ismeretlen tettes ellen, aki 2020. augusztus 11. és november 27. között összesen 48 embert ejtett tévedésbe és károsított meg valótlan tartalmú apróhirdetésekkel – közölte a rendőrség.

A nyomozás szerint a csaló 2020 augusztusában egy csónakmotort kínált eladásra az egyik internetes hirdetőoldalon, amelyért egy férfi 20 ezer forint előleget utalt át a hirdető által megadott bankszámlára, de amint megkapta a pénzt, az eladó elérhetetlenné vált, a terméket pedig nem juttatta el a hoppon maradt vásárló részére.

Az eljárás során szélesedni kezdett a hasonló módon átvert sértettek köre, amely a negyvennyolcadik esetnél tetőzött.

A nyomozás során a rendőrök azonosítottak egy 21 éves bodajki férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki négyrendbeli csalás bűntette, valamint negyvennégy-rendbeli csalás vétsége miatt.

A fiatal férfi a sértetteknek összesen közel kétmillió forint kárt okozott; a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte és elmondása szerint megbánta. Az I. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

Címkék: átverés, csaló, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.