Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Június 30. 14:49, kedd | Külföld
Forrás: http://www.origo.hu

Apokaliptikus látványt nyújt az indonéziai repülőszerencsétlenség helyszíne

Apokaliptikus látványt nyújt az indonéziai repülőszerencsétlenség helyszíne

Lakott területre zuhant egy repülőgép Indonéziában, több mint száz ember meghalt. Túlélő nincs.

Tizenkét fős legénységgel a fedélzetén zuhant le az indonéz légierő gépe Szumátra szigetén, Medan városában. A Hercules teherszállító repülőgép balesetében több mint százan meghaltak. A fedélzeten összesen 113-an voltak, túlélő nincs.

A mentőalakulatok vezetője szerint a repülőgép egy hotelbe és a közeli házakba csapódott.

Azt nem tudni, hogy a földön is vannak-e áldozatok.


Fotó: MTI / AP / Gilbert Manullang

A Natuna-szigetekre tartó teherszállító a légierő medáni támaszpontjáról indult el, de röviddel a felszállás után lezuhant.

A légierő vezetője, Agus Priatna altábornagy elmondása szerint az 1964 óta szolgálatban lévő repülőgépnél valószínűleg technikai gond lépett fel, ezért zuhant le a felszállás után két perccel.

Forrás: MTI/EPA/Dedi Sahputra

Ez a második eset tíz éven belül, hogy lezuhant egy nagytestű repülőgép Medánban. 2005 szeptemberében az indonéziai Mandala Airlines Boeing 737-es utasszállítója zuhant a 3,4 millió lakosú város egyik lakóövezetére. A repülőszerencsétlenségben 143 ember vesztette életét, közülük harmincan a földön tartózkodtak.

(TASR/AP-felvétel)

Fotó: Roni Bintang

Az indonéziai tévécsatornák a teherszállító égő roncsairól, összetört gépjárművekről és egy részben összedőlt épületről sugároztak képanyagokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -