Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Január 11. 12:40, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Antennát nyelt egy tévéimádó macska

Antennát nyelt egy tévéimádó macska

Tizenöt centi hosszú szobaantenna-darabot nyelt le egy tévéimádó macska Nagy-Britanniában, ami miatt veszélybe került az élete.

Harminchat éves gazdasszonya, Vanessa Waite pár nappal korábban kapta az állatot. A kandúr első látásra beleszeretett a tévébe, képes volt órákon át bámulni a mozgó képeket. A minap azután betegnek tűnt, gazdája pedig elvitte állatorvoshoz. A nő csak később fedezte fel, hogy letört és eltűnt a tévé szobaantennájának egyik ágából egy 15 centis darab.
A macska emésztőrendszeréből sürgősségi műtéttel szedték ki a fémpálcát, amely könnyen a halálát is okozhatta volna. A sheffieldi állatklinika személyzete rendkívül szokatlannak mondta az esetet.
"A macska feltehetően játszadozott az antennával, és véletlenül nyelhette le. Szerencse, hogy nem a törött végével befelé, mivel az éles csonk átszakíthatta volna a zsigereit" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap Liz Airey állatsebészt.
A kandúr már hazakerült, jól van, de gazdája szerint semmit sem okult az esetből, továbbra is mindent a szájába vesz - és a tévével sem romlott meg a viszonya. Újra nézi a műsort, a gazdája meg őt.
"Állandóan figyelnem kell rá" - mondta Waite.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.