Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Október 21. 15:54, szerda | Külföld
Forrás: http://itcafe.hu

Amit a maja naptár nem említ: jövő héten mindenkit kinyír az LHC?

Amit a maja naptár nem említ: jövő héten mindenkit kinyír az LHC?

Sokan jósoltak már világvégét....A CERN svájci hadronütköztetőjével kapcsolatban nincsenek feljegyzések a maják idejéből,Nostradamus sem említi,mégis a svájci tudósok jövőheti nagy dobása a világ végét is jelentheti.

A svájci tudósok nagy dobásra készülnek, kapcsolatba lépnének a párhuzamos univerzumokkal.

Sokan jósoltak már világvégét, eddig egyik teória sem bizonyult igaznak. A CERN svájci hadronütköztetőjével kapcsolatban nincsenek feljegyzések a maják idejéből, Nostradamus sem említi, mégis akadnak, akik attól félnek, ha tényleg sikerül a tudósoknak létrehozniuk fekete lyukakat, azok az általunk ismert világ végét jelenthetik.

Ennek ellenére jövő héten eddig nem látott fokozatra kapcsolnak a kutatók: az eddigi 5,3 TeV (tera elektronvolt) energia kevésnek bizonyult, a legújabb tanulmányok szerint legalább 9,5 TeV szükséges hat, illetve 11,9 TeV a tíz dimenziós fekete lyukak létrehozásához.

Jönnek tehát a növelt energiájú kísérletek, a fizikusok pedig abban reménykednek, hogy végre sikerül áttörést elérniük.

Egy részecskére zúdítva ezt az egyébként nem túl nagy energiát létrejöhetnek azok a parányi, akár csak a másodperc töredékén át létező fekete lyukak, amik bizonyítják az extra dimenziók létezését.

„Azt valószínűsítjük, hogy a gravitáció hatással lehet az extra dimenziókra is, ha pedig ez így van, akkor képesek leszünk miniatűr fekete lyukak létrehozására” -nyilatkozta Mir Faizal, a kísérlet egyik fizikusa.

Szerinte az emberek fejében élő kép az extra dimenziókról téves, inkább úgy kell elképzelni ezeket, ahogy a kétdimenziós papírlapokat egymásra helyezve létrejön a harmadik (magasságuk lesz).

Ebből adódóan a CERN fizikusai a párhuzamos univerzumokra nem alternatív világokként, hanem az általunk ismert világban jelen lévő, de nem érzékelhető terekként kutatják.

Ha a kísérlet sikerrel jár, az nem csak a fizika, de a filozófia tudományát is megváltoztathatja.

Már eddig is komoly eredményeket értek el az LHC segítségével, a Higgs-bozon, vagy a sötét anyag jelenlétét bizonyítva.

A most következő napok azonban jóval túlmutatnak minden eddigi sikeren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -