Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2016. Július 26. 09:09, kedd | Külföld
Forrás: mti

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is nagy az elutasítottsága

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is nagy az elutasítottsága

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az Egyesült Államok elnökének készülő demokrata Hillary Clinton és a republikánus Donald Trump számára egyaránt nagy probléma, hogy nehezen szerethetőek,

és elég nagy az elutasítottságuk. Ugrósdy Márton az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta: mindketten eléggé polarizálják a választókat, vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem szeretik őket. A független, bizonytalan szavazókat pedig nehéz megszólítania az olyan jelölteknek, akiknek ilyen nagy az elutasítottságuk.

A szakértő kitért arra is, hogy a hétvégén történtek feszültséget okoztak a demokrata konvención. A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott levelekből az derült ki, hogy a párt elnöke, Debbie Wasserman Schultz többször lehazugozta Clinton vetélytársát, munkatársaival különféle, Sanders szenátort negatívan beállító történeteket talált ki, és egyes államokban még azt is fel akarták használni, hogy Sanders zsidó.

Ugrósdy Márton ugyanakkor megjegyezte: csodálkozik azon, hogy ez meglepetésként érte az embereket, hiszen Bernie Sanders kampánya nagyrészt arról szólt, hogy nemcsak a republikánusok ellen, hanem saját pártvezetése ellen is fellépett.

Kérdés, hogy a "feldühödött Sanders-hívek" mennyire tudják elfogadni, hogy nem az ő emberük lesz a jelölt - mondta a szakértő, hozzátéve: szerinte végül "Trumpnál minden jobb" alapon, ők is beállnak majd a sorba.

Ezzel együtt Ugrósdy Márton úgy vélekedett: a novemberi választásig még sok minden történhet.

A demokraták nyilván igyekeznek egységet mutatni - mondta, megjegyezve, az amerikai társadalom felkészült arra, hogy nő legyen az Egyesült Államok elnöke.

Ugyanakkor Donald Trump várhatóan nem fog kesztyűs kézzel bánni ellenfelével, és a republikánusok nyilván sokat fognak vájkálni Hillary Clinton múltjában - fejtette ki a külügyi intézet kutatója, aki szerint Hillary Clinton esetében is elég hosszú listáról lehet válogatni egy lejárató kampányhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 10:54, péntek | Külföld

Jelentős fölénnyel győzött a Konzervatív Párt Nagy-Britanniában

A várakozásoknál jóval nagyobb, több mint három évtizede példátlan mértékű győzelmet aratott a kormányzó brit Konzervatív Párt a csütörtöki előrehozott parlamenti választáson a csaknem végleges pénteki adatok szerint.

2019. December 13. 05:26, péntek | Külföld

2020-ban hirdethetnek végső ítéletet Ratko Mladic ügyében

A háborús bűncselekmények miatt első fokon életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok ügyében 2020-ban hirdethetnek jogerős ítéletet

2019. December 13. 05:00, péntek | Külföld

Halálos áldozata is van az orosz repülőgép-hordozón kiütött tűznek

Egy tengerész holttestére bukkantak a mentőalakulatok az Admiral Kuznyecov nehézcirkálón kiütött tűz oltása közben a mentőalakulatok - közölte csütörtök este az Északi Flotta sajtószolgálata.

2019. December 12. 17:04, csütörtök | Külföld

Magyar Kulturális Intézet nyílt Szöulban

Magyar Kulturális Intézetet nyitott meg Szöulban csütörtökön Szijjártó Péter. A külügyminiszter elmondta: 30 évvel ezelőtt új Európa született azzal, hogy a közép-európai országok visszanyerték szabadságukat.