Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2016. Július 26. 09:09, kedd | Külföld
Forrás: mti

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is nagy az elutasítottsága

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is nagy az elutasítottsága

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az Egyesült Államok elnökének készülő demokrata Hillary Clinton és a republikánus Donald Trump számára egyaránt nagy probléma, hogy nehezen szerethetőek,

és elég nagy az elutasítottságuk. Ugrósdy Márton az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta: mindketten eléggé polarizálják a választókat, vagy nagyon szeretik, vagy nagyon nem szeretik őket. A független, bizonytalan szavazókat pedig nehéz megszólítania az olyan jelölteknek, akiknek ilyen nagy az elutasítottságuk.

A szakértő kitért arra is, hogy a hétvégén történtek feszültséget okoztak a demokrata konvención. A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott levelekből az derült ki, hogy a párt elnöke, Debbie Wasserman Schultz többször lehazugozta Clinton vetélytársát, munkatársaival különféle, Sanders szenátort negatívan beállító történeteket talált ki, és egyes államokban még azt is fel akarták használni, hogy Sanders zsidó.

Ugrósdy Márton ugyanakkor megjegyezte: csodálkozik azon, hogy ez meglepetésként érte az embereket, hiszen Bernie Sanders kampánya nagyrészt arról szólt, hogy nemcsak a republikánusok ellen, hanem saját pártvezetése ellen is fellépett.

Kérdés, hogy a "feldühödött Sanders-hívek" mennyire tudják elfogadni, hogy nem az ő emberük lesz a jelölt - mondta a szakértő, hozzátéve: szerinte végül "Trumpnál minden jobb" alapon, ők is beállnak majd a sorba.

Ezzel együtt Ugrósdy Márton úgy vélekedett: a novemberi választásig még sok minden történhet.

A demokraták nyilván igyekeznek egységet mutatni - mondta, megjegyezve, az amerikai társadalom felkészült arra, hogy nő legyen az Egyesült Államok elnöke.

Ugyanakkor Donald Trump várhatóan nem fog kesztyűs kézzel bánni ellenfelével, és a republikánusok nyilván sokat fognak vájkálni Hillary Clinton múltjában - fejtette ki a külügyi intézet kutatója, aki szerint Hillary Clinton esetében is elég hosszú listáról lehet válogatni egy lejárató kampányhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 17:09, szerda | Külföld

Francia miniszterelnök: Nem lesz újabb karantén

Az új francia miniszterelnök, Jean Castex kizárta annak a lehetőségét, hogy ismét általános karantént vezet be a kormány, ha újból erőre kap a koronavírus-járvány Franciaországban.

2020. Július 08. 11:03, szerda | Külföld

Konténerekbe rejtett kínzókamrákra és börtöncellákra bukkant a holland rendőrség

Konténerekben kialakított, rejtett börtöncellákat, illetve kínzókamrákat fedezett fel a holland rendőrség egy raktárban a belga határ közelében fekvő Wouwse Plantage településen

2020. Július 08. 09:05, szerda | Külföld

Egy második hullám súlyosan érintheti az európai gazdaságot

Ha a koronavírus-járvány esetleges második hulláma az elsőhöz hasonló mértékű visszaesést jelentene, az nagyon súlyosan érintené az európai gazdaságot - hangsúlyozta Halmai Péter közgazdász az M1 kedd esti műsorában.

2020. Július 08. 07:17, szerda | Külföld

Lövöldözés volt az amerikai tengerészgyalogság egyik támaszpontján Kaliforniában

Lövöldözés volt kedden az amerikai tengerészgyalogság egyik támaszpontján Kaliforniában - közölte a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).