Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. December 04. 08:39, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

AM: a vadhús fenntartható, természetes, egészséges és hazai

AM: a vadhús fenntartható, természetes, egészséges és hazai

A vadhúsok a tradicionális magyar konyha részét képezik, ráadásul olyan egészséges ételek készíthetők belőlük, amelyek megfelelnek a legújabb fogyasztói elvárásoknak is - mondta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára szombaton a 11. Vadkolbásztöltő Fesztiválon, Mikóházán.

A tárca által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az államtitkár arról is beszélt: az Agrárminisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy vadhúsból készült termékek kerülhessenek a magyar családok asztalára.

A szakhatóságokon keresztül arra is fokozott figyelmet fordítanak, hogy megbízható, nyomon követhető, rendezett eredetű, egészséges és tiszta hús jusson el a fogyasztókhoz - tette hozzá.

Nobilis Márton kitért arra is, hogy az emberek vadhúsról szerzett ismeretei elkoptak, ma a háztartásokban kevésbé készítenek vadhúst, alacsony a fogyasztása. Éppen ezért a kormány célja a vadhús népszerűsítése, hiszen természetes élelmiszer, fenntartható, bio jellegű terméknek minősül, hazai, valamint az új, konyhakész termékeknek köszönhetően a kényelmi trendeknek is megfelel.

A kormány a vadhús népszerűsítése érdekében időről időre kampányokat indít. Az államtitkár megjegyezte, a vadhúst és az abból készült ételeket már gyermekkorban szükséges lenne népszerűsíteni, a közétkezésbe is bevezetni.

A Vadkolbásztöltő Fesztivál és az ehhez hasonló vadászati, vadgasztronómiai rendezvények azért bírnak nagy jelentőséggel, mert az érdeklődő közönség közvetlenül megkóstolhatja a különféle vadhúsból készített ételeket - hangsúlyozta Nobilis Márton.

Ennek szellemében nyitotta meg az államtitkár Hörcsik Richárddal (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjével a Vadhús, mint egészséges alternatíva: régi hagyományőrző vadászati módok - új, alternatív vadhúsfelhasználás a gasztronómiában című konferenciát, melyet a fesztivál keretében rendeztek meg - áll az Agrárminisztérium közleményében.

Címkék: vadhús

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.