Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Állami támogatással könnyebb lesz ingatlant venni

Állami támogatással könnyebb lesz ingatlant venni

Több mint tízezer család juthat új vagy felújított lakáshoz, ha igénybe veszik a jövő év közepétől igényelhető családi otthonteremtési kedvezményt. Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője azt mondta: a támogatást nemcsak új lakás vásárlására, építésére, hanem használt lakás vásárlására és meglévő lakás bővítésére is igénybe lehet majd venni.

A jövő év közepétől, könnyebb lesz állami támogatással ingatlant venni. Az otthonteremtési támogatás kibővítését az emberi erőforrások minisztere jelentette be. Balog Zoltán kifejtette: a családi otthonteremtési kedvezményt, 2015. július 1-től már az egy gyermekes családok is igényelhetik. Összege 700 ezer forint és 1 millió 170 ezer forint között lehet. 'Egyik legfontosabb célunk, hogy úgy erősítsük meg a magyar családokat, hogy egyrészt egyre több gyermek szülessen, másrészt pedig egyre több olyan családban szülessen gyermek, ahol képesek és alkalmasak a szülők a munkavállalásra' – közölte Balog Zoltán, miniszter.

50 négyzetméter körüli lakást keresnek a fiatalok leginkább a megkérdezett ingatlanos tapasztalata alapján. Göröncséri Hajnalka azt mondja: az állami támogatás jelentős segítség lehet a fiatal családoknak és jót tehet az ingatlanpiacnak is. 'Meggyorsítja a fiatalok lakásvételét, tehát nem kell annyit albérletben, vagy éppen a szülőknél lakni, mindenképpen előnyére válna az ingatlanpiacnak' – mondta Göröncséri Hajnalka, a Hajnal Ingatlan Otthonközvetítő tulajdonosa.

Az úgynevezett 'szocpolt', az egyszeri otthonszerzési támogatást, eddig csak új lakások vásárlása esetén lehetett igénybe venni. Az új, kibővített programra a jövő évben, négy milliárd forintot fordítanak. A tárca számítása szerint, 10-11 ezer család juthat így új lakáshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: