Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 17. 17:46, szombat | Belföld
Forrás: mti

Al Di Meola koncertjével indul az első Örvényeshegy Piknik

Al Di Meola koncertjével indul az első Örvényeshegy Piknik

A világ egyik legjobb gitárosa, Al Di Meola nyitja meg az Örvényeshegy Pikniket Zalacsányban, ahol az idén debütáló fesztiválon koncertekkel, színházzal, irodalommal és helyi finomságokkal várják az érdeklődőket.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a május 25. és 27. között tartandó különleges összművészeti fesztiválnak Zalacsány egy csendes, erdőszéli területe, az örvényeshegyi településrész ad otthont. A fesztiválnak helyet adó területen az 1200-as években a pálos rend központi jelentőségű kolostora állt.

A háromnapos rendezvény Al Di Meola szabadtéri koncertjével indul és olyan magyar művészek fellépésével folytatódik, mint Pély Barna, Szabó Balázs Bandája, a Pribojszki Mátyás Band és a Jónás Vera Experiment. A közönséggel együtt improvizál majd a Momentán Társulat, az irodalomkedvelőket Varró Dániel és Molnár György szórakoztatja, továbbá különleges gyerekprogrammal készül Szalóki Ági és Bognár Szilvia is.

A fesztivált a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány szervezi. Oszkó-Jakab Natália, az alapítvány kuratóriumi elnöke szerint rengeteg felfedezetlen csoda van Magyarországon, ezért is nagy öröm, ha egy "varázslatos település helyi kezdeményezésre a művészet erejével igyekszik bemutatni rejtett értékeit".

Badacsonyi Tamás és Nikoletta, a rendezvény fő helyszínének, a Pálos Vendégháznak a tulajdonosai Budapestről költöztek ide a családjukkal, és már a kezdetektől az volt a gondolatuk, hogy ez a magával ragadó hely fantasztikus kulturális programok helyszíne is lehet - idézi a közlemény.

Címkék: Al Di Meola, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.