Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Január 29. 15:41, csütörtök | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Gergely András

A világ legszebb könyvtára

A világ legszebb könyvtára

Pollack Mihály remekművére bárki szavazhat...

Dobogós helyen áll a sárospataki Református Kollégium bibliotékája a BoredPanda könyvtári szépségversenyén. A bibliotéka megelőzi többek között a párizsi és bécsi nemzeti könyvtárakat is, de hazai társait is messze maga mögött hagyta.

Hatalmas termek és intim terek
A számtalan érdekes témát feldolgozó BoredPanda online magazin azt írja: „Bár az e-book és hangoskönyv térnyerése miatt egyre inkább teret veszítenek a hagyományos könyvtárak, egykor ezek az intézmények határozták meg az ember szellemi fejlődést. Van bennük valami, ami örökké vonzza az embereket – talán a csodálatos építészeti örökség, vagy a könyvek összetéveszthetetlen illata – tudósok és álmodozók máig örömmel böngészik ezeket az irodalmi kincstárakat. A különleges jelentőséget tükrözi az is, ahogyan megépítették a könyvtárakat: szépek és tartósak. A sokszor felbecsülhetetlen értékű kincseket őrző intézményekben hatalmas termek és intim terek váltogatják egymást, minden más épülettől megkülönböztethetőek.”
Majd néhány sorban arra bíztatja olvasóit a magazin, hogy javasoljanak további könyvtárakat, illetve, hogy szavazzanak. És következik a képgaléria. Ami valóban lenyűgöző…

Folytatás és képgaléria!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára