Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 28. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

A V4-ek támogatják a nyugat-balkáni országok mielőbbi integrációját az EU-ba

A V4-ek támogatják a nyugat-balkáni országok mielőbbi integrációját az EU-ba

A visegrádi négyek támogatják a nyugat-balkáni országok mielőbbi csatlakozását az Európai Unióhoz. Meggyőződésük, hogy ez hozzájárul a régió és egész Európa stabilitásának és biztonságának megerősítéséhez

- jelentette ki Tomás Petrícek cseh külügyminiszter csütörtökön Prágában, a V4-ek és hat nyugat-balkáni ország külügyminisztereinek találkozója utáni sajtótájékoztatón.
Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítésért felelős tagja, aki szintén részt vett a tanácskozáson, leszögezte: az EU-nak stratégiai érdeke, hogy sorait a balkáni országokkal bővítse.

"Magyarország számára mindig is prioritás volt a nyugat-balkáni térség közelebb hozása az EU-hoz és majdani csatlakozásának előkészítése" - mondta Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes a találkozó után az MTI-nek.

Magyar Levente szerint a prágai találkozó legfőbb célja az volt, hogy áttekintsék a nyugat-balkáni térség európai uniós csatlakozásával összefüggő legfontosabb időszerű feladatokat. Hangsúlyozta, hogy Magyarország számára elsősorban biztonsági kérdés a térség csatlakozása az EU-hoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő