Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2015. Június 02. 10:00, kedd | Bulvár
Forrás: Trebitsch Péter, az MTI tudósítója jelenti/Photo/Weibo

A Tiltott Városban készült szexfotók miatt bolydult fel Kína

A Tiltott Városban készült szexfotók miatt bolydult fel Kína

Felháborodásának adott hangot a pekingi Palotamúzeum, közismertebb nevén a Tiltott Város vezetése, miután egy kínai fotográfus hiányosan öltözött modellekkel készített sorozatának több képe is ott készült.

A múzeum illetékesei hétfőn kiadott közleményükben a meztelen képek elkészítését és közzétételét a volt császári palota múltját megszégyenítő incidensként értékelték.

A hivatalos megnyilatkozást az váltotta ki, hogy a napokban széles körben terjedni kezdtek azok a fotók, amelyeket Vang Tung először május közepén posztolt mikroblogján Wanimal művésznéven.

Köztük az egyiken egy fiatal hölgy egy 600 éves márvány sárkányfejen ül pucéran, szétterpesztett lábakkal, egy másikon pedig hátulról kapták lencsevégre, amint nekidől egy faragott korlátnak, s a háttérben turisták vonuló tömege látszik.

A Palotamúzeum vezetése közölte, hogy a fényképezést előzetesen nem jelentették be, ahhoz engedélyt nem kértek. Május 17-én azonban négy embert tetten értek, amint "helytelen" fotózás részesei voltak a Legfelső Harmónia Csarnoka előtt. Emiatt az alkalmazottak rendreutasították őket.

A hivatalos álláspont szerint a fotózással megsértették a közrendet, a társadalmi morált és "a múzeum kulturális légkörét", és egyúttal megszentségtelenítették a kulturális ereklyéket. A múzeumi közlemény kiadói úgy vélték, hogy az effajta viselkedés bírálatot érdemel a társadalom részéről.

A kínai közösségi médiában ugyancsak heves támadások érték Vangot, aki állítólag azt nyilatkozta, ő csak a "munkáját végezte", a kritikára válaszul pedig azt is megjegyezte, lám, ez a sorsuk a meg nem értett művészeknek.

A China Daily című angol nyelvű napilapban idézett szakértő szerint a művész "szándékos nyilvános nudizmusért és vizuális zavarkeltésért" 5-10 nap közötti elzárást is kaphat. Az is felmerült, hogy Vangot - viselkedése miatt - felteszik a renitens turisták feketelistájára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára