Városlista
2022. június 25, szombat - Vilmos

Hírek

2015. Április 15. 12:26, szerda | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Müllner Nándor

A temető könyve

A temető könyve

A könyv laza novellafüzér szerkezetű fejezeteiben lépésről lépésre találhatunk magunknak valami igazságtalanságot, amitől feltámadhatnak lelkünkben kérdések....

Miért lenne kötelező felnőnünk? Komolyan cselekedni, felelősséget vállalni, másokról gondoskodni? Egy kicsit soknak tűnik – talán ezért sem hajlandó néhány félfelnőtt vagy hozzám hasonló lázadó elhagyni mindent, ami a gyerekkorunkra emlékezteti. Meghagyunk jelképeket: egy-egy vicces sapkát, fura tollat, kifejezést, játékot… Sokan a meséket nem hajlandóak elhagyni. Talán a legtöbben.

Felnőtteknek szánt mese
Mi sem támasztja ezt alá jobban, mint hogy még most is emelkednek fel írók, akik felnőtteknek szánt meséikkel váltak híressé. Szerethető karakterek, felismerhető jók, gonoszok, egyszerű történetek, egyértelmű üzenetek. Századunk legújabb mesélője Neil Gaiman – mindamellett, hogy könyveiben tökéletesen eleget tesz ezeknek a követelményeknek – valahogy mindig sikerül valami pluszt csempésznie elbeszéléseibe, amitől érdemes rá szót vesztegetni. Amitől nem csak népszerű, de „hírhedt” is lesz. Mit fedezhetünk fel legújabb művében, a Temető könyvében?
Első ránézésre csak borút és sötétséget. Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 15:01, szombat | Belföld

Az autósok 12,5 százaléka halogatja a lejárt műszaki meghosszabbítását

A Carnotie autókezelő platform adatai szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt lejáró gépjármű forgalmi engedélyek meghoszabbítását az autótulajdonosok 12,5 százaléka halogatja.

2022. Június 25. 12:02, szombat | Belföld

Húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék - helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét - pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet,

2022. Június 25. 10:01, szombat | Belföld

Az OMV-nél is csak 50 liter üzemanyag tankolható hatósági áron

Gépjárművenként legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolható hatósági áron az OMV kutakon, a kannába, hordóba tankolt üzemanyagért pedig piaci árat számítanak fel péntektől - közölte az OMV.

2022. Június 25. 09:03, szombat | Belföld

Leszerelték és letartóztatták a terhes nőt megerőszakolni akaró katonát

Elrendelte a letartóztatását a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa annak a férfinek, aki hétfőn megtámadott egy várandós nőt Miskolcon - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.