Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2015. Április 15. 12:26, szerda | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Müllner Nándor

A temető könyve

A temető könyve

A könyv laza novellafüzér szerkezetű fejezeteiben lépésről lépésre találhatunk magunknak valami igazságtalanságot, amitől feltámadhatnak lelkünkben kérdések....

Miért lenne kötelező felnőnünk? Komolyan cselekedni, felelősséget vállalni, másokról gondoskodni? Egy kicsit soknak tűnik – talán ezért sem hajlandó néhány félfelnőtt vagy hozzám hasonló lázadó elhagyni mindent, ami a gyerekkorunkra emlékezteti. Meghagyunk jelképeket: egy-egy vicces sapkát, fura tollat, kifejezést, játékot… Sokan a meséket nem hajlandóak elhagyni. Talán a legtöbben.

Felnőtteknek szánt mese
Mi sem támasztja ezt alá jobban, mint hogy még most is emelkednek fel írók, akik felnőtteknek szánt meséikkel váltak híressé. Szerethető karakterek, felismerhető jók, gonoszok, egyszerű történetek, egyértelmű üzenetek. Századunk legújabb mesélője Neil Gaiman – mindamellett, hogy könyveiben tökéletesen eleget tesz ezeknek a követelményeknek – valahogy mindig sikerül valami pluszt csempésznie elbeszéléseibe, amitől érdemes rá szót vesztegetni. Amitől nem csak népszerű, de „hírhedt” is lesz. Mit fedezhetünk fel legújabb művében, a Temető könyvében?
Első ránézésre csak borút és sötétséget. Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 09:48, szerda | Belföld

Online is kérhető keresetkimutatás

Februártól online is lehet igényelni a banki hitelfelvételhez elengedhetetlen adóhivatali keresetigazolást – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel szerdán.

2020. Február 19. 07:09, szerda | Belföld

Lecsaptak egy prostituáltakat futtató erőszakos bandára a rendőrök - VIDEÓ

A prostituáltakat futtató banda tagjai egyszerűen megverték a lányokat, ha a kuncsaftok panaszkodtak rájuk. Állandó felügyelet alatt tartották őket, a pénzüket pedig elvették.

2020. Február 19. 07:06, szerda | Belföld

Rengeteg szabálytalansággal találkoztak a rendőrök kiemelt ellenőrzésükön

Összesen 833 alkalommal állapítottak meg jogsértést a rendőrök a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzése során - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

2020. Február 19. 06:15, szerda | Belföld

Ismét romlott a levegőminőség többfelé

Ismét többfelé romlott a levegőminőség magas szállópor-tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden az MTI-vel.