Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 15. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

A T. rex hatalmasabb volt, mint hitték

A T. rex hatalmasabb volt, mint hitték

A szakértők a legfrissebb kutatások szerint azt állítják, hogy a félelmetes Tyrannosaurus rex sokkal hatalmasabb lehetett, mint azt eddig hitték.

Az Egyesült Államokban használták a tudósok azt a háromdimenziós technológiát, amely a dinoszauruszok csontvázának vizsgálatával szinte valós képet készít az egykori élőlényről. Ezek közben a vizsgálatok közben derült fény arra, hogy a T. rex méreteit korábban valószínűleg nagyon alábecsülték - írja a CBBC Newsround.

Az adatok szerint egy 'újszülött' nagyjából 10 kilogrammot nyomhatott, vagyis annyit, mint egy 6 hónapos csecsemő, a következő 17 éve során pedig 9 tonnásra hízott - vagyis súlya kifejlett állapotában megegyezett 9 nem túl nagy személyautóéval.

A számok megdöbbentőek, különösen annak fényében, hogy a tudósok eddig nagyjából fele ekkorára becsülték egy kifejlett példány súlyát. A szakértők most azon dolgoznak, hogy még több T. rex maradvány kerüljön elő - nem tartják ugyanis kizártnak, hogy az ősi ragadozó még a most mértnél is nagyobbra nőhetett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára