Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2013. Június 28. 10:41, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

A Szombathelyen megfékezett férfi rálőtt a rendőrökre

A Szombathelyen megfékezett férfi rálőtt a rendőrökre

Rálőtt az intézkedő rendőrökre péntek hajnalban a szombathelyi pszichiátria előtt dühöngő férfi, akit csak célzott lövésekkel tudtak megfékezni a járőrök - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A kórház tájékoztatás szerint a férfit súlyos sérülései miatt megoperálják.

Leibinger Eszter rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának biztonsági szolgálata reggel fél hatkor jelezte telefonon a rendőrségen, hogy egy férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik.
A Huszár úti intézményhez kiérkező rendőrök a bejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi a rendőrök irányába több lövést adott le fegyveréből - fűzte hozzá a szóvivő.
A szolgálatparancsnok célzott lövéseket adott le a 36 éves férfira, a lövedékek közül egy a vállát, egy a combját találta el - közölte.
A fegyverét elejtő söptei férfit a rendőrök elfogták, a mentők kórházba szállították. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A járőrök sérülést nem szenvedtek, a tüzet a tűzoltók oltották el - tájékoztatott Leibinger Eszter.
Csuka Lajosné, a Markusovszky Kórház egyik igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a férfit jelenleg műtétre készítik elő, mivel lőtt sérülései miatt megoperálják.
A korábbi sajtóhírekkel szemben a nyugat.hu úgy értesült, a meglőtt férfit nem az intézményben kezelték, hanem kora reggel autóval érkezett oda. A portásnak azt mondta, hogy egy hozzátartozóját akarja hazavinni, ám amikor bejutott, benzint locsolt szét és meggyújtotta azt, eközben látták meg nála a fegyvert.

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 06:08, péntek | Kék hírek

Letartóztatták a tizenöt évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság gyanúsítottját

Ügyészi indítványra egy hónapra elrendelte a letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak, aki a gyanú szerint 2004-ben meggyilkolt egy idős makói nőt és nála vendégeskedő lányát

2020. Február 20. 13:09, csütörtök | Kék hírek

Tizenöt évvel ezelőtti kettős gyilkossággal vádolnak egy férfit

Tizenöt évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság miatt indult eljárás egy férfi ellen – tájékoztatta csütörtökön a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

2020. Február 19. 10:51, szerda | Kék hírek

Gyilkosságért elfogtak egy nőt és társát Zalaegerszegen

Gyilkosság gyanúja miatt őrizetbe vettek két gyanúsítottat, miután kedden holtan találtak zalaegerszegi lakásában egy férfit – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2020. Február 19. 05:00, szerda | Kék hírek

Kutyatetemeket találtak Hajdúsámsonnál, a rendőrség nyomoz

Kutyatetemeket találtak Hajdúsámson mellett, a rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.