Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2012. Május 25. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: STOP / hvg.hu

A Sziget jegyeit már árusítják - nem lesz csökkentés

A Sziget jegyeit már árusítják - nem lesz csökkentés

Nem csökken a Sziget-jegyek ára akkor sem, ha a gazdasági bizottság módosítójának köszönhetően 27 százalék helyett kedvezményes, 18 százalékos kulcs alá sorolják a fesztiválok belépőjegyeit.

Gerendai Károly, a Szigetet, a VOLT-ot és a Balaton Soundot szervező Sziget Kft. tulajdonosa a hvg.hu-nak nyilatkozott arról, hogy a parlament gazdasági bizottsága olyan módosítót nyújtott be, amellyel a szabadtéri zenés-táncos rendezvények, vagyis a fesztiválok belépőjegyének áfáját - a jelenlegi 27 helyett - a kedvezményes 18 százalékos áfakulcsba sorolná. Rogán Antal bizottsági elnök az áfakulcs csökkentését azzal indokolta, hogy biztosítani kell "a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválok" versenyképességét.

Az idei Sziget-jegyek azonban ettől nem lesznek olcsóbbak - mondta Gerendai Károly. Nem tudják levinni a jegyek árát, hiszen már javában árusítják, és a versenyképességüket azzal nem növelnék, ha a könnyítést továbbadnák a közönségnek. A Sziget Kft. vezetője szerint a kisebb közteherrel inkább arra nyílik majd lehetőség, hogy jobb rendezvényeket szervezhessenek.

hvg.hu / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 09:08, hétfő | Belföld

Meghalt 197 beteg, 2680-nal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 197, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2680 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve:

2021. Április 19. 08:52, hétfő | Belföld

Harmadik emeleti lakásban termesztett drogot

Egy lakásban felállított sátorban termesztették a marihuánát.

2021. Április 19. 07:00, hétfő | Belföld

Gumilövedékes pisztollyal lőttek egy férfira és lányára

Gumilövedékes pisztollyal lőttek rá egy férfira és lányára a jászapáti házuk udvarán - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon vasárnap.

2021. Április 19. 05:00, hétfő | Belföld

Változékony idő várható a héten

Sok eső várható a következő napokban, de melegszik az idő, így ismét előfordulhatnak 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek. A hét második felében újabb hidegfront érkezik, de több lesz a napsütés