Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A saját bevételek és a helyi adók is az önkormányzatnál maradnak

A saját bevételek és a helyi adók is az önkormányzatnál maradnak

Jegyzői értekezletet tartottak Békéscsabán. A Nemzetgazdasági Minisztérium részéről dr. Berczik Ábel főosztályvezető számolt be az önkormányzati rendszer finanszírozásának változtatásairól, ahol kiemelte a közigazgatási rendszerben történt módosításokat is - írja a Békés Megyei Hírlap.

A saját bevételek, helyi adók, így az iparűzési adó is az önkormányzatnál marad – emelte ki dr. Berczik Ábel. A személyi jövedelemadó, az illeték és a gépjárműadóból befolyt összegekből viszont nem utal vissza annyit az állam, mint korábban. Elmondta, idén 1041 milliárd forintot kaptak az önkormányzatok, ezzel szemben 2013-ban 636 milliárd forintra számíthatnak. Negyven százalékkal kevesebb lesz a támogatás, azonban ez arányban van azzal, hogy hány feladat került át az önkormányzatoktól az államhoz. A települések lakosonként is kapnak forrást, 2700 forintot, de legalább 3 millió forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.