Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 01. 07:40, hétfő | Külföld
Forrás: ujasz.hu

A románok már visszakérik a kivándorolt orvosok tandíját!

A románok már visszakérik a kivándorolt orvosok tandíját!

...és itthon?

Az Európai Uniónak legalább részlegesen meg kellene térítenie az európai országokban dolgozó, Romániában képzett orvosok felkészítésének költségeit - vélekedett Vasile Astarastoae, a Jászvásári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem rektora, a román orvosi kamara elnöke, a vasárnap megtartott egyetemi tanévnyitón.

Astarastoae szerint - akit a román Agerpres hírügynökség idéz - az utóbbi öt évben több mint 13 ezer, Romániában felkészített orvos ment nyugatra dolgozni, közülük 1600-an az idén. A tudásukat Európa más országaiban kamatoztató romániai orvosok felkészítésére Astarastoae szerint a román állam legalább három és fél milliárd eurót költött az utóbbi öt évben az adófizetők pénzéből.
"Egyik szemünk sír, a másik nevet. Egyrészt örülünk, hogy végzőseink másutt is megállják a helyüket, másrészt elszomorít, hogy itthon nem értékeli őket eléggé a társadalom. Mindenesetre felkészítésük a mi munkánk eredménye, amiért kártérítést kérünk" - mondta a román orvosi kamara elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).