Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 27. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

A NAV is készül az Eb-re

A NAV is készül az Eb-re

Fokozottan ellenőrzik szombattól a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő csapatok címerével, zászlajával ellátott ruházati termékeket és ajándéktárgyakat a pénzügyőrök, a közúton, közterületeken, üzletekben és piacokon.

Tudatta Varga Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális vám- és pénzügyi főigazgatóságának sajtóreferense szombaton.

Közlése szerint a tapasztalat az, hogy egy-egy kiemelt nemzetközi sportesemény idején megsokszorozódik a piacra dobott hamis termékek száma, májusig több mint 650 ezer, tavaly csaknem 5 millió forint értékben foglaltak le áru hamis megjelölése miatt különböző termékeket Észak-Magyarországon a pénzügyőrök. Ezek jelentős része futballmez, nadrág vagy szabadidő-ruházat volt, a régióban 2011-ben jogerősen elkobzott mezeket éppen a napokban semmisítette meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – tette hozzá.

Varga Zoltán elmondta azt is: az olyan kiemelt sportesemények idején, mint a labdarúgó Európa-bajnokság, a részt vevő országok címerével, zászlajával ellátott hamis termékek egyre gyakrabban bukkannak fel a feketepiacon, ráadásul Ukrajna és Lengyelország közelsége miatt most még inkább erre lehet számítani.

Éppen ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombattól fokozottan ellenőrzi Észak-Magyarországon azokat a helyeket, ahol a hamisított termékek előfordulhatnak, a hamisítványok ugyanis nemcsak a licenctulajdonosoknak, hivatalos kereskedőknek okozhatnak bosszúságot, hanem a vásárlóknak is, a hamisítványok ugyanis általában silány minőségűek, élettartamuk az eredeti termékek töredéke – hangsúlyozta a szóvivő.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.