Városlista
2020. február 28, péntek - Elemér

Hírek

2019. Szeptember 07. 18:13, szombat | Külföld
Forrás: mti

A nagyobb uniós gazdaságok gyengébben teljesítettek a második negyedévben

A nagyobb uniós gazdaságok gyengébben teljesítettek a második negyedévben

Az Európai Unió nagyobb gazdaságai gyengébben teljesítettek a második negyedévben - mondta Regős Gábor, a Századvég vezető elemzője szombat reggel az M1 csatornán.

Az elemző elmondta, Magyarországon 5 százalék körüli éves növekedés volt a második negyedévben is, miközben Németországban csak 0,4 százalékkal, az Egyesült Királyságban 1,2 százalékkal és Franciaországban 1,4 százalékkal nőtt a GDP, az olasz gazdaság pedig 0,1 százalékkal zsugorodott.

Az Európai Unió gazdasági növekedése 1,4 százalékos volt, nem nevezhető "acélosnak" - mondta.

A második negyedévben a növekedési rangsor élén Magyarország állt, majd Románia következett. Azzal, hogy nem az unió legfejlettebb gazdaságai vezetik a sorrendet csökkenhetnek a gazdasági különbségek - jegyezte meg.

A német gazdaságról azt mondta, a költségvetés 1 százalék feletti többlettel zárt tavaly, és ezt a pénzt a gazdaság élénkítésére lehetne fordítani, főleg egy ilyen "gyenge" időszakban, ezt mégse lépték meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 06:07, péntek | Külföld

Egy kamasz maradványaira bukkantak egy pakisztáni állatkert oroszlánkifutójában

Egy kamasz maradványait találták meg egy pakisztáni állatkertben az oroszlánok kifutójában.

2020. Február 28. 05:00, péntek | Külföld

Már érződik az autópiacon a koronavírus-hatás

Már éreztetik hatásukat az autóipari ágazat forgalmi adatain a koronavírus-fertőzés megfékezésére hozott intézkedések a német autóipari vállalatok szakmai képviseleti szervezete, a VDA csütörtöki közleménye szerint.

2020. Február 27. 18:24, csütörtök | Külföld

WHO-főigazgató: Döntő ponthoz érkezett a koronavírus-járvány terjedése

Döntő ponthoz érkezett a COVID-19 koronavírus-járvány, és ezért a kórokozó terjedésének feltartóztatására irányuló erőfeszítések megkettőzésére lenne szükség

2020. Február 27. 17:09, csütörtök | Külföld

Trump kampánycsapata pert indít a The New York Times ellen

Donald Trump kampánycsapata pert indít a The New York Times ellen rágalmazás miatt - jelentette be szerdán este Jenna Ellis, a kampánycsapat jogi tanácsadója.