Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2019. Szeptember 07. 18:13, szombat | Külföld
Forrás: mti

A nagyobb uniós gazdaságok gyengébben teljesítettek a második negyedévben

A nagyobb uniós gazdaságok gyengébben teljesítettek a második negyedévben

Az Európai Unió nagyobb gazdaságai gyengébben teljesítettek a második negyedévben - mondta Regős Gábor, a Századvég vezető elemzője szombat reggel az M1 csatornán.

Az elemző elmondta, Magyarországon 5 százalék körüli éves növekedés volt a második negyedévben is, miközben Németországban csak 0,4 százalékkal, az Egyesült Királyságban 1,2 százalékkal és Franciaországban 1,4 százalékkal nőtt a GDP, az olasz gazdaság pedig 0,1 százalékkal zsugorodott.

Az Európai Unió gazdasági növekedése 1,4 százalékos volt, nem nevezhető "acélosnak" - mondta.

A második negyedévben a növekedési rangsor élén Magyarország állt, majd Románia következett. Azzal, hogy nem az unió legfejlettebb gazdaságai vezetik a sorrendet csökkenhetnek a gazdasági különbségek - jegyezte meg.

A német gazdaságról azt mondta, a költségvetés 1 százalék feletti többlettel zárt tavaly, és ezt a pénzt a gazdaság élénkítésére lehetne fordítani, főleg egy ilyen "gyenge" időszakban, ezt mégse lépték meg.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 14. 18:05, hétfő | Külföld

Tüntetők akadályozzák a barcelonai repülőtér elérését

Tüntetők akadályozzák a barcelonai El Prat repülőtér elérését, hogy így tiltakozzanak a spanyol legfelsőbb bíróság hétfői, katalán függetlenségi vezetőkkel szemben hozott ítélete ellen.

2019. Október 14. 17:01, hétfő | Külföld

Szabadkereskedelmi viszonyt akar az unióval a brit kormány, törvényben garantálja az EU-állampolgárok jogait

A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az unióval a Brexit után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról.

2019. Október 14. 11:41, hétfő | Külföld

Meghosszabbította a vegyi fegyverekre vonatkozó szankciórendszert az unió

Az Európai Unió egy évvel, 2020. október közepéig meghosszabbította a vegyi fegyverek használatának és elterjedésének visszaszorítását célzó uniós korlátozó intézkedéseket - közölte az uniós tanács hétfőn.

2019. Október 14. 06:06, hétfő | Külföld

Tovább nőtt a Hagibis tájfun halálos áldozatainak a száma Japánban

Már legalább harmincöt halálos áldozata van a Hagibis tájfunnak Japánban, a hatóságok mintegy húsz ember eltűntként tartanak nyilván.