Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Október 28. 11:59, szerda | Külföld
Forrás: http://magyaridok.hu/

A MUSZLIMOK HÓDÍTANAK, A KERESZTÉNYEK AZ IGAZI ÜLDÖZÖTTEK

A MUSZLIMOK HÓDÍTANAK, A KERESZTÉNYEK AZ IGAZI ÜLDÖZÖTTEK

Kozma Imre atya szerint az igazi üldözöttek a keresztények, akiknek folyamatosan menekülni kellett az elmúlt 1500 év során. Az iszlám vallás hódító és nem fogadja el az integrációt.

Két éve még nem lehetett tudni, hogy ilyen migrációs hullám indulhat el Szíriából az ott tapasztaltak szerint - mondta el Kozma Imre atya, aki az M1 Aktuális műsorában arról beszélt, az igazi üldözöttek a keresztények, akiknek folyamatosan menekülni kellett az elmúlt 1500 év során.

Az iszlám vallás hódító és nem fogadja el az integrációt.

Asszimilációról csak olyanok esetében lehet szó, akik bizonyos keresztény kultúrával érkeztek Európába – számolt be Kozma atya szavairól a hirado.hu.

Saját szíriai élményeit elevenítette fel a migránsválság kapcsán az M1 Aktuális című műsorában Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke.

– Két évvel ezelőtt mondta nekem egy fiatalember: „hamarosan megindulunk, Európa olyan gyenge, hogy már önmagát sem képes megvédeni” – mondta el Kozma Imre, mivel indokolta kijelentését a szír fiatalember.

Ugyancsak két évvel ezelőtt mondta egy fiatalember, aki Franciaországból érkezett Szíriába és a Dzsihád szervezetéhez kapcsolódott, hogy már megszokta a gyilkolást, és nem jelent neki nagy nehézséget a keresztre feszítés meg a lenyakazás – emlékezett vissza az M1 aktuális csatornán Kozma Imre.

– Én egyébként csak szeretettel találkoztam kint, mert mi segítséget nyújtottunk, és nem kérdeztük, hogy ki hova tartozik. De az megdöbbentett, hogy a keresztények milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Valójában az üldözöttek Szíriában csak a keresztények. Vannak nyilvánvalóan a bevándorlók között olyanok, akik az üldözöttek közé sorolhatók, de ők egymásnak köszönhetik ezt a helyzetet, egymással veszekedtek a szunniták és a síiták, és jobbnak látta egyik, vagy másik, hogy elmeneküljön onnan, de azért az igazi üldözöttek a keresztények – erősítette meg Kozma Imre.

A máltai szeretetszolgálat elnöke arról is beszélt, hogy a keresztények házaira „N” betűt festenek, ami azt jelenti, hogy a názáreti (Jézus) követői laknak ott.

– Valójában az első hat évszázadban itt volt a kereszténység bölcsője, ma már kb négyszáz millió ember él itt, amelyből tízmillió vagy ennél is kevesebb csupán a keresztények száma – mondta.

Hozzátette, mert ebből a térségből a keresztények folyamatosan menekültek az elmúlt 1500 év során. Kozma atya megjegyezte, hogy Szíriából származó, de már jó ideje hazánkban élő fiatalok segítették a munkájukat, nekik mesélték el megpróbáltatásaikat az ottani keresztények.

INTEGRÁCIÓRÓL SZÓ SEM LEHET

Integrációról szó sem lehet, az iszlám az integrációt egyszerűen tagadja. Az iszlám egy uralkodó vallás, már ha lehet egyáltalán a vallás szót használni. Vagy uralkodik egy területen, vagy ha még nem, akkor arra készül, hogy hamarosan ebbe a pozícióba kerüljön. Integráció elképzelhetetlen ebben az esetben. Valamilyen fajta asszimilációról csak azoknak az esetében lehet beszélni, akik bizonyos keresztény kultúrával érkeztek ide, mert Szíriában is a jobb helyzetben levők a keresztények. Ők a keresztény örökségen nőttek fel, és képesek európai módon gondolkodni. De én azt látom, hogy Európa főként arra nem készült fel, hogy az iszlám nem hajlandó együtt élni egy másik hittel, egy másik vallással, úgyhogy én egy kicsit szkeptikus vagyok ebben a kérdésben – folytatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke.

AZ ÚJ BALOLDAL MEGETTE A RÉGIT

Kozma Imre szerint a migránsválság kapcsán két egymástól elvileg távol eső gondolkodásmód egyesül a háttérben.
És még egy fájdalmas felismerés: egy hónappal ezelőtt Németországban tartottam előadást, és ott is szembesültem ezzel, hogy az új baloldal és a kapitalista gondolkodás ölelkezik. Az új baloldal, a multikulturalizmusnak a hirdetésével a befogadást mondja egyfolytában, a kapitalista gondolkodás pedig olcsó munkaerőben reménykedik a bevándorlókat illetően. Még olcsóbb munkaerőben, hiszen Európában is 17 millió munkanélküli van. Itt kifejezetten egy haszonelvű gondolkodás hozta őket ilyen közel. Nekem ez egy kicsit idegen. Az amerikai politológus, Schindler írta, hogy az új baloldal a régi baloldalt is megette, lesöpörte. A régi még a társadalom megreformálásával, átalakításával is foglalkozott, az új baloldal már nem – zárta szavait Kozma Imre az M1 Aktuális című műsorában.

MIGRÁNS–ÜGYBEN A PÁPA NEM TÉVEDHETETLEN, SŐT…

A muszlim tömegek vezetői jól látják, hogy megérett a helyzet a hitehagyott földrész elfoglalására. Segítséget jelent a teljesen elvilágiasodott európai vezetők (tisztelet a kivételnek) naivitása – nyilatkozta a veol.hu-nak Márfi Gyula veszprémi érsek.

A katolikus egyházi vezető szerint Európát a muszlimok (hitük szerint) háborús területnek tekintik, és háborús területre nem szokás menekülni.

Bár az okok között felmerülnek a közel-keleti háborúk és az ökológiai katasztrófa miatt beszűkült élettér, vagy akár a jobb élet reménye is. De a jelenkori népvándorlásnak nem csak okai vannak, hanem céljai is.

Ezek között említette Márfi Gyula az európai nagyvállalkozók vágyát az olcsó munkaerőre, de azt is, hogy egyes Európán kívüli nagyhatalmak Európa meggyengítésén munkálkodnak. Hozzátette, hogy olyan érthetetlen dolgok is felmerülnek, hogy az arab pénzvilág mellett, amerikai bankok is támogatják a bevándorlókat, „akiket előszeretettel menekülteknek hívnak”.

Talán ez lehet az oka annak is, hogy a toleranciát fennen hirdetők segítik a toleranciát alig ismerő migránsokat – nyilatkozta az érsek, aki a veol.hu-nak hangsúlyozta, hogy saját, személyes véleményét osztja meg az olvasókkal.

KRISZTUSTÓL MOHAMED IGÁJÁBA

Márfi Gyula hozzáfűzte, hogy Európa vezetői „nem számolnak a hit erejével, el sem tudják képzelni, hogy a széles tömegek vallásos meggyőződésében mekkora erő van. Ők csak pénzben és napi politikában gondolkodnak. Olyan „európai értékekről” szónokolnak (például szabadságról és egyenlőségről), amelyek Európában már nem is léteznek. Az egyenlőséget összekeverik az egyformasággal (genderideológia), a szabadságot pedig a szabadossággal, amely saját szenvedélyeik rabjává teszi az európai polgárokat.”

Az érsek úgy látja, hogy Európa levetette magáról Krisztus szelíd igáját, „most az a veszély fenyegeti, hogy nyakát Mohamed sokkal szigorúbb igájába hajtják.”

A HÍVŐ KERESZTÉNYEKET ÉS ZSIDÓKAT MEG FOGJÁK TŰRNI, AZ ERKÖLCSTELENEKET NEM

Az érsek szerint, ha így folytatódik Európa iszlamizálódása, ötven év múlva többségbe kerülnek a muszlim vallásúak a földrészen, és akkor Európa valóban iszlám uralom alá kerül.

„Üldözni valószínűleg csak a hitetleneket és az ő normáik szerint erkölcsteleneket (melegházasok, melegfesztiválok, genderideológia, Charlie Hebdo-szintű folyóiratok, isten- és vallásgyalázó megnyilvánulások) fogják. A hívő keresztényeket, zsidókat és más vallásúakat meg fogják tűrni, különösen azokat, akiknek van szent könyvük (bibliájuk, arabul: koránjuk). Az éveket azonban valószínűleg nem Jézus születésétől, hanem Mohamed prófétának Mekkából Medinába történt menekülésétől, a hedzsrától fogjuk számítani (Kr. u. 622-től), heti ünnepnapunk nem a vasárnap lesz, hanem a péntek, a karácsonyt és a húsvétot pedig sokkal diszkrétebben fogjuk megünnepelni, mint most…”

Hozzátette: hogy új keresztény templomok nem fognak épülni, ám működhetnek, ha a hívők fenntartják őket, viszont számolni kell azzal, hogy egyes szélsőséges mohamedánok néha egyet-egyet felgyújtanak, vagy felkoncolnak imádkozó csoportokat. Az elkövetőeket „az iszlám állam is bűnözőknek fogja nyilvánítani, de nem biztos, hogy megtalálja és megbünteti őket”.

„A MIGRÁCIÓ VALÓSZÍNŰLEG ISTEN BÜNTETÉSE”

Márfi Gyula a prófétákat idézte, akik szerint Izrael (Kr. e. 722), illetve Jeruzsálem és Judea (Kr. e. 586) is azért esett el, „mert a nép Jahve helyett a bálványokat imádta”.

Ha Európa elesik, annak is a modern bálványimádás (a pénz, a hatalom és a tiltott élvezetek imádása) lesz az oka – tette hozzá a főpap.

A veszprémi érsek Ferenc pápa migrációval kapcsolatos kijelentéseire reagálva elmondta, hogy „a pápa csak akkor tévedhetetlen, ha hit és erkölcs dolgában az egész egyház számára kötelező tanítást ad. Itt nem erről van szó”.

A Szentatya kérése, hogy minden plébánia fogadjon be egy menekült szír családot sok helyen azért sem kivitelezhető, mert „számos plébánia önmagát sem tudja fenntartani külső segítség nélkül. Azonkívül a bevándorlók túlnyomó többsége nem menekült, nem szír és nem család”.

Márfi Gyula szerint: „a pápa megnyilatkozásait az is befolyásolja, hogy az ő szülei is bevándorlók voltak Argentínában. Ám bevándorlás és bevándorlás között is óriási különbségek vannak. A Szentatya szülei keresztényként mentek egy keresztény országba, így könnyen alkalmazkodtak új környezetükhöz. A muszlimok azonban nem tudnak és nem is akarnak alkalmazkodni. Ők– – mint már mondtam –– „harci területre” jöttek: nem alkalmazkodni, hanem hódítani”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak