Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 30. 16:05, kedd | Belföld
Forrás: InfoVáros

A minőségi gyógy szolgáltatásokat keresik a vendégek

A minőségi gyógy szolgáltatásokat keresik a vendégek

A hazai turisztikai piacon az első negyedév előzetes statisztikája alapján folytatódik a pozitív tendencia, mind a belföldi mind a külföldi vendégéjszakák tekintetében. A legnagyobb vonzerőt még mindig a gyógy- és termálvizek jelentik.

Az idei tavasz időjárása eddig nem kedvezett az utazni vágyóknak, különösen a március 15-i rendkívüli hóhelyzet befolyásolta a terveket. A főként Nyugat-magyarországot érintő káosz Hévízen csak kis mértékben vetette vissza a foglalásokat, ugyanis sokan már egy nappal korábban megérkeztek, így biztonságban töltötték a pénteki napot.

A szállásadói és szolgáltatói adatok alapján az látszódik, hogy Hévízen belföld és külföld tekintetében is folytatódik a pozitív tendencia. Ezt támasztja alá a legnépszerűbb városok listáján megőrzött 2. hely Budapest mögött. A hazai vendégek egyre nagyobb számban használják a SZÉP kártyáikon felgyülemlett összegeket, keresik a könnyen elérhető, hazai úticélokat, ahol minőségi szolgáltatásokat vehetnek igénybe. Hévízre elsősorban a feltöltődni vágyó vendégek érkeznek. Belföldről a tavaszi szezonban hosszú hétvégékre, majd a nyári időszakban családdal 1 hetes vakációzásra - emelte ki Horváth Orsolya a Hévizi Turisztikai Nonprofit Kft ügyvezetője. A közeledő strand szezon – május 1-én tartják Keszthelyen a Balatoni Évadnyitó rendezvényt, amivel hivatalosan is kezdetét veszi a nyár – és a jó idő is egyre többeket vonz a Balaton nyugati végébe.

Hévízen a vendégéjszakák számának alakulása a belföldi vendégeknél átlag 3,2 éj, ami évek óta stabilan tartja magát, míg a külföldi vendégeknél 6,4 éj, ami enyhe növekedést mutat.A különbséget az eltérő motiváció okozza, a hazai vendégek hosszú hétvégi spa üdülésre jönnek, míg a külföldiek nagy része kúra vendég, akik prevenciós vagy gyógyászati céllal érkeznek Hévízre. A nagyszámú német és orosz nyelvterületről érkező vendég mellett idén, az észak- európai, skandináv országból érkező látogatók megnyerése áll.

Az elmúlt évek munkájának köszönhetően Zalakaroson több, mint 28%-kal nőtt a külföldi vendégéjszakák száma. Bár a belföldi vendégek tekintetében volt némi visszaesés a tavalyi évben, a KSH adatok alapján - a legnépszerűbb városok rangsorában - Zalakaros így is 6-ról az 5-ik helyre javított.

A belföldi vendégszám erősítését Zalakaros, az ország legnagyobb utazásszervezőjének, a Neckermann Utazási Irodákkal való szoros együttműködésükben látja – mondta el Jámbor Tímea, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület kommunikációs és marketing vezetője.

A fürdő legújabb attrakciója, Béres Alexandra által vezetett Klub Oázis animációs program – mely a neves utazási iroda kínálatában is szerepel - tovább erősíti a település vonzerejét. A szakmai szervezetek összefogásának és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően Zalakaros a régió családi fürdőjeként színesíti a kínálatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő