Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Október 29. 12:46, csütörtök | Külföld
Forrás: http://magyaridok.hu/

A MIGRÁNSIMÁDAT ELSŐ ÁLDOZATA: ELTŰNT A FŐSZERKESZTŐ

A MIGRÁNSIMÁDAT ELSŐ ÁLDOZATA: ELTŰNT A FŐSZERKESZTŐ

Christoph Biró, az osztrák Kronen Zeitung napilap stájerországi, regionális kiadásának, a Steirerkrone főszerkesztője bátor hangvételű írásban állt ki Ausztria és az osztrák nép védelme mellett. Komoly gondjai lettek belőle.

„Egyes afgánok nem csupán azért piszkítják az osztrák vasutak vagonjainak üléseit, hogy a szükségükön enyhítsenek . ‘Ide nem ülünk’, idézi Biró a migránsokat, ‘itt keresztények ültek.’”

„A befogadótáborokban nem a felállított vizesblokkokat használják, hanem mellette végzik el a dolgukat, majd az ott dolgozó női kisegítőknek szólnak, hogy takarítsák el a piszkot, elvégre azért vannak ott.”

„Tudomásunk van fiatal, tesztoszteron által vezérelt szírekről, akik agresszív szexuális zaklatást engednek meg maguknak, de sértetlenül megússzák azt.”


Az ominózus jegyzet a Twitteren is kering

Csupán néhány azokból a mondatokból, amelyeket Christoph Biró, a Steirerkrone (a Kronen Zeitung stájerországi regionális kiadványa) főszerkesztője vasárnap jelentetett meg.

Az összes, a migránsválsághoz kapcsolódó keserűségét kiírta magából.

„A hangulat már régen megváltozott. A menekültáradatot már nem fogadják tapssal… Ahhoz túl sok minden történt közben” – írja Biró.

„A hordák megrohamozzák a szupermarketeket, ahol felpakolnak mindent, amit gondolnak, majd eltűnnek. A rendőrség tehetetlen” – tér ki Biró egy újabb részletre.

A főszerkesztő határozottan fejti ki a véleményét a megoldással kapcsolatban is. „Most már világos kell, hogy legyen a helyzet mindenki számára, tekintet nélkül arrra, hogy keményvonalas jobboldaliról, vagy szociálromantikus balosról van szó. Le kell zárni a határokat, hogy megvédjük Ausztriát és annak lakóit.”

A cikk nyomán elképesztő kommentáradat zúdult a Kronen Zeitung portáljára.

Az osztrák Médiatanácshoz kedd reggelig 37 panasz futott be, az SOS Mitmensch emberjogi szervezet pedig kikérte a grazi állami ügyész állásfoglalását a cikkel kapcsolatban.

Az írást azóta a Kronen Zeitung eltüntette a portáljáról, Christoph Biró pedig átmenetileg visszavonult a szerkesztőségből. A cikket teljes terjedelmében egy másik online felületen, az Unzensuriert.at oldalán lehet elolvasni.

Az osztrák média jó része szerint Christoph Biró ügyészségi eljárásra számíthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak