Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2018. Október 27. 16:11, szombat | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A mézfogyasztás értékes tápanyaghoz juttatja az emberi szervezetet

A mézfogyasztás értékes tápanyaghoz juttatja az emberi szervezetet

A méz fogyasztásával nagyon sok értékes és nélkülözhetetlen tápanyaghoz jut az emberi szervezet - hangsúlyozta Takács Ferenc, a Kaposvár és Térsége Méhész Egyesület tagja szombaton az M1 aktuális csatornán.

A Legyen minden nap mézes nap! fogyasztásösztönzésére szóló kampányhoz kapcsolódóan arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon nagyon kevés mézet fogyasztanak.

"Ha egy nap egy ember öt gramm mézet fogyasztana, akkor nem lenne elég a magyarországi méztermés, amelynek nagy részét exportáljuk" - fogalmazott.

Szerinte a mindössze 70 dekagrammnyi személyenkénti éves mézfogyasztás Magyarországon rossz beidegződés miatt lehet, és azt javasolta, hogy lehetőleg minden nap fogyasszanak a családok mézet.

Kovács Ferenc elmondta azt is, hogy a szakma és a hatóság együttműködése révén kiszorultak a mézhamisítók a magyar piacról, így a fogyasztók bátran vásárolhatják a hazai terméket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 14. 17:05, péntek | Életmód

Génszerkesztéssel állították meg az egyik legagresszívebb mellrák sejtjeinek terjedését

A melldaganatok egyik legagresszívebb formája, a tripla negatív mellrák sejtjeinek terjedését állították meg laboratóriumi kísérletekben a CRISPR nevű génszerkesztést használva.

2020. Február 14. 15:06, péntek | Életmód

A dohányfüstben hatvanféle mutagén anyag van

A dohányfüstben hatvanféle mutagén anyag van, amely sejtmutációt, DNS-károsodást okoz - közölte a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának munkatársa pénteken az M1-en.

2020. Február 14. 10:31, péntek | Életmód

Eddig ismeretlen emberelőd génjeit hordozhatja négy nyugat-afrikai népcsoport

Négy nyugat-afrikai népcsoport olyan géneket hordoz, amelyek egy eddig ismeretlen emberelődtől származhatnak egy új genetikai elemzés szerint.

2020. Február 13. 14:06, csütörtök | Életmód

Jóval több élelmiszert dobnak ki a világon, mint korábban gondolták

A korábbi kutatások mind alábecsülték a kidobott élelmiszer mennyiségét, holland kutatók szerint a világon minden emberre naponta 500 kalóriányi elpocsékolt élelmiszer jut.