Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 30. 10:04, kedd | Életmód
Forrás: https://drtihanyi.com

A megfázás legyőzésének 10 egyszerű, természetes módja

A megfázás legyőzésének 10 egyszerű, természetes módja

Állandó köhögés, orrfolyás, fejfájás, ez csak néhány a megfázás rengeteg kellemetlen tünete közül, amely betegség esetén megkeseríti a mindennapokat. Gyógyszerek helyett próbálja ki az alábbi természetes gyógymódokat.

Védekezzen természetes módon a megfázás ellen, próbálja ki a természet patikáját.

1.) D- vitamin

A betegség megelőzésében és gyógyításában is fontos szerepe van, napi fogyasztása ajánlott.2000IU/nap dózisban, ha mellékpajzsmirigy betegsége nincsen.

2.) Almaecet

Vírusos megbetegedésekkor a szervezet elsavasodik, ilyenkor nehezebben küzd az immunrendszer a kórokozók ellen, ezért nagyon fontos a megfelelő lúgosítás. Néhány evőkanálnyi almaecetet keverjen el meleg vízben, mézzel és citrommal, és fogyassza naponta többször. A hígítás aránya 1:10-hez.

3.) C- vitamin

Immunerősítő hatása miatt a megfázás megelőzésében és gyógyításában is fontos szerepe van. Betegség esetén napi 1000 mg szedése ajánlott.

4.) Méz

Nyugtató és gyógyító hatása mellett antioxidáns, antibakteriális és vírusölő tulajdonsága is ismert.

5.) Gyömbér

Nyugtató, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatású növény. A megfázáskor gyakori gyomorbántalmakra és emésztési problémákra is gyógyír. Melegítő hatása miatt javítja a vérkeringést, és segít a méreganyagok eltávolításában. Egy teáskanálnyi lereszelve és mézben elkeverve vagy teában kitűnő hatású.

6.) Cink

Gyógyítja a köhögést, tüsszentést, és szipogást. Immunerősítő, és az emésztőrendszert is egészségesen tartja.

7.) Echinacea

Egy 2007-es connecticuti egyetemi kutatás bizonyítja, hogy szedésével 50%-kal csökkenthető a megfázás valószínűsége, valamint betegség esetében napokkal csökkenti a gyógyulási időt.

8.) Neti pot

Ha eldugult orrtól szenved, ez a leghatékonyabb gyógymód. Töltse fel az edényt meleg vízzel és keverjen el benne egy evőkanál tengeri sót, majd öntse be egyik orrlyukán. Nem csak az orrüreget tisztítja meg, de a baktériumokat is eltávolítja.

9.) Oregano olaj

Sebgyógyulást és immunrendszert erősítő olaj, meggátolja a vírusok elszaporodását. Gyulladáscsökkentő, és a káros patogének ellen is hatékonyan küzd.

10.) Kókuszolaj

A legerősebb természetes vírusölő, a vírus belülről, a vírussejtbe hatolva pusztítja el. Napi két evőkanállal fogyassza, így meggátolhatja a betegség kialakulását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.