Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2013. Május 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

A MeeGo tovább él: Itt a Nokia Asha 501

A MeeGo tovább él: Itt a Nokia Asha 501

A fejlődő országok lakóinak készült a Nokia legolcsóbb érintőképernyős modellje.

Tegnap délután bemutatkozott a Nokia legolcsóbb érintőképernyős készüléke, az Asha 501. A lumiás külsővel rendelkező jövevény elsősorban a fejlődő országok lakosainak készült, akik bár szeretnék, de nem tudják megfizetni a manapság oly divatos okostelefonokat. Az Asha 501 megalkotásakor a finn gyártó a drágább készülékek „megidézésére” törekedett, így a menürendszer nagyban hasonlít a vállalat által az N9-ben használt MeeGo felületre. Azért, hogy mindenki képben legyen az aznapi eseményeivel, a „Fast Lane” nevű, egy suhintásra előjövő menüt találták ki a fejlesztők, itt érhetjük el az összes, a telefonnal aznap végzett eseményt, megtekinthetjük a naptárunkba elmentett határidőket, illetve kezelhetjük a zenelejátszót.

Mivel a fejlődő országokban ritkaság, hogy valaki korlátlan mobilinternettel rendelkezzen, a gyártó az Xpress Browser Now-val próbál kedveskedni vásárlói számára. Ez a böngésző ugyanis a Nokia szerveréről kéri le az akár 90 százalékban tömörített adatot, ezzel sok megabájtot spórolva a felhasználónak. A tömörítésre egyébként is szükség lenne, ugyanis az 501-es maximum EDGE kapcsolatra képes, ezzel pedig egy mai, sok képpel rendelkező weboldal letöltése rémálom lenne. Szerencsére amint betérünk egy kávézóba vagy bevásárlóközpontba, minden problémánk megoldódik, a készülék ugyanis beépített wifivel is rendelkezik. A közösségi oldalak függőinek sem kell keseregni, az új Asha mobilban a Facebook- és a Twitter-kliens is megtalálható. A hátoldali 3,2 megapixeles kamerával készített képeket a 3″-es QVGA kijelzőn tekinthetjük meg. Szerencsére a multi-touch támogatás sem maradt ki a repertoárból, igaz, maximum 2 ujjunkat érzékeli a készülék. Akit esetleg nem zavar a kijelző mai szemmel véve aprócska felbontása, az akár YouTube-ozhat is. A telefonon mindenesetre biztosan nem fog múlni a hosszú távú szórakoztatás, hiszen az 1200 mAh-es akkumulátora segítségével akár 48 napig készenlétben várhat ránk.

A mindössze 98 grammos Asha 501 sima, illetve Dual-SIM-es kiadásban júniusban kerül a boltok polcaira. A kétkártyás verzió árát egyelőre homály fedi, az alapkivitelért 99 dollárt kell a pénztárnál hagynunk.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 18:04, szombat | Belföld

Folyamatosan bővül a magyar futárszolgáltatás piaca

Folyamatosan bővül a magyarországi futárszolgáltatás piaca, főként az e-kereskedelem fejlődésére alapozva Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) főtitkára szerint.

2022. Január 22. 16:00, szombat | Belföld

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Minden eddiginél többen látogatták a magyarországi kastélyokat és várakat 2021-ben, a tavalyi öt után az idén tíz új létesítményt nyitnak meg a nagyközönség számára

2022. Január 22. 13:57, szombat | Belföld

A magyar kultúra napja - Petőfi eredeti verseit, leveleit is elérhetővé teszi online a PIM

Petőfi eredeti verseit, leveleit, portréit, köteteit, a hozzá köthető relikviákat és műalkotásokat, valamint egy konferenciakötetet is elérhetővé tesz a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a magyar kultúra napja alkalmából.

2022. Január 22. 10:55, szombat | Belföld

Figyelmeztetés! Tilos hókotrót előzni

Tilos hókotrót előzni - erre hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken közleményében, megjegyezve, az elmúlt időszak havazásainál több baleset is történt a havat eltakarító járművek előzése miatt.