Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 13. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A legtöbben csak baj esetén kérik a kéményseprő segítségét

A legtöbben csak baj esetén kérik a kéményseprő segítségét

Sok helyen már fűtenek, viszont csak kevesen ellenőriztetik a kéményeket. Általában csak baj esetén kérik a kéményseprők segítségét.

A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke szerint többen áttértek a fatüzelésre, ami, ha ellenőrizetlenül történik, sok problémát okozhat.

Egyre többen térnek vissza a hagyományos tüzelési módra, azon belül is a fatüzelésre, ám sokan ezt mindenféle szaktudást és szakmai felügyeletet mellőzve teszik meg - mondta az InfoRádiónak a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke.

Egy tüzelőberendezés kéménybe kötése előtt a területileg illetékes kéményseprő-ipari közszolgáltató nyilatkozatát kell arról beszerezni, hogy a kéményegyüttes megfelelő biztonsággal fog-e működni - tette hozzá Leikauf Tibor, aki figyelmeztetett, hogy ha a berendezést nem jól kötötték be, akkor előbb-utóbb jelentkeznek a problémák: kátrányszurok-kicsapódás, átnedvesedés, foltosodás, vagy esetleg a kémény öngyulladása.

A többség elfogadja, hogy minden évben ellenőriztetni kell a kéményt, de vannak olyanok is, akik nem engedik be a szakembert, mert attól tartanak, hogy az valamilyen hibát talál, amelynek a kijavítása súlyos pénzekbe kerülhet.

A szakember elmondta: a legtöbben a kéményseprők jelzése alapján kijavíttatják a hibát. Leikauf Tibor kiemelte: javul a kémények állapota Magyarországon, de felhívta arra a figyelmet, hogy ne közvetlenül a fűtésszezon előtt nézessük meg a kéményt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.