Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2023. Augusztus 26. 10:32, szombat | Életmód
Forrás: MTI

A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki öt vármegyére vasárnapra

A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki öt vármegyére vasárnapra

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat öt vármegyére, ahol a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat a hét utolsó napján.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzésében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyére a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki magas középhőmérséklet miatt vasárnapra.

Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye kivételével vasárnapra az ország többi részén másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben a magas középhőmérséklet miatt, ezeken a területeken várhatóan 27 fok felett alakul a középhőmérséklet vasárnap.

Az előrejelzés szerint szombaton a középhőmérséklet nagy területen alakul általában 25-27 fok fölött, azonban főként vasárnap az Alföld egyes részein és városi környezetben a 28-29 fokot is meghaladhatja a középérték.

Vasárnap reggel az ország legnagyobb részén derült lesz az ég, a hőmérséklet hajnalban 17 és 24 fok között alakul, délután 33 és 38 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Fotó: Piyabay

Címkék: időjárás, kánikula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 23. 08:12, szerda | Életmód

Továbbra is hasítanak a magyarországi elektromos autó eladások

Málta után Magyarországon nőtt a legnagyobb arányban az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos autók száma az idei első kilenc hónapban - olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) bejegyzésében.

2024. Október 22. 10:34, kedd | Életmód

PTE: az észak-indokínai szubtrópusi régióban alakulnak és fejlődnek ki az emberiség számára kockázatos SARS-szerű vírusok

Az emberiség számára kockázatos SARS-szerű vírusok evolúciója és kialakulása az észak-indokínai szubtrópusi régióhoz köthető

2024. Október 20. 08:55, vasárnap | Életmód

Nébih: újabb cég hívott vissza kölesgolyót a forgalomból

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt az Auchan Magyarország Kft. is visszahívott extrudált bio kölesgolyót a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton az MTI-vel.

2024. Október 18. 07:49, péntek | Életmód

Meghalt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke

Életének 85. évében csütörtök hajnalban meghalt Kozma Imre atya, katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője.