Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. December 25. 14:55, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A közszférát is végtörlesztésre buzdítja Orbán

A közszférát is végtörlesztésre buzdítja Orbán

A közszférában dolgozóknak is a végtörlesztést ajánlja a kormányfő. Orbán Viktor levélben figyelmeztetett: már csak december 30-ig van lehetőség a kedvezményes kamatozású forinthitel igénylésére.

A közalkalmazottak és tisztviselők ugyanakkor nem kapnak vissza nem térítendő támogatást a hitelhez.

A miniszterelnök levelében valószínűsíti, hogy a közszféra tagjai figyelemmel kísérték a kormány eddigi, a devizahitelesek megmentéséért folytatott küzdelmeit. Orbán végtörlesztésre bíztatja a közalkalmazottakat és köztisztviselőket is, hozzátéve azonban, hogy az idő sürget: akik kedvezményes alapú forinthitelt szeretnének, azok december 30-ig jelezhetik igényüket a devizahitelt nyújtó banknál és munkaadójuknál – mindkét jelentkezés szükséges, ezek nélkül nincs lehetőség a végtörlesztésre.

A levél szerint a munkahelyi vezetők januárban tájékoztatják majd alkalmazottaikat a kamattámogatott forinthitel részleteiről – a témával kapcsolatban addig Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőt kérdezhetik az érdeklődők. Orbán továbbá arra is rámutat: a végtörlesztésre adott kölcsön nem számít bele az igénylő munkabérébe vagy egyéb juttatásaiba és nem is helyettesíti azokat.

A közszféra dolgozói nem vehetnek fel vissza nem térítendő támogatást vagy előrehozott fizetést a végtörlesztéshez – ezt munkáltatói kölcsönből kell megoldaniuk, aminek nagysága attól függ, hány kiskorú gyermek van az igénylő háztartásában.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:52, kedd | Belföld

Magyar bor nyert nagyaranyérmet az Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen

Nagyaranyérmet nyert a Moszkvában megrendezett Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen (EAWSC) a mádi Demetervin Pincészet dűlőszelektált, 2013-as évjáratú Király furmint aszúja.

2021. Április 20. 18:04, kedd | Belföld

MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme

Elkezdődött a MÁV-Start új típusú jegy- és bérletautomatáinak 60 napos utasforgalmi próbaüzeme, a 13 automatát a Nyugati és a Keleti pályaudvaron tesztelik - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

2021. Április 20. 17:16, kedd | Belföld

Bevert reggel két deci pálinkát, majd kocsiba ült és vezetett

Közel két deciliter pálinkát ivott meg vezetés előtt az az edelényi sofőr, akit a rendőrök a célzott közúti ellenőrzésen szűrtek ki a forgalomból.

2021. Április 20. 16:00, kedd | Belföld

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.